Det är två lag med mycket god form som möts i denna match. Mora har tre raka segrar samtidigt som Linköping har sju segrar på sina nio senaste matcher. Jag ser ändå hemmalaget som dödsfavorit i denna match och hugger -1.5-linan på William Hill med en flatinsats till 2 gånger såsen.

Linköping är som sagt inne i en mycket god form. I den senaste hemmamatchen mot Brynäs säger dock rapporterna att man gjorde en svag match, trots det vann man med 4-3 efter förlängning vilket säger en hel del om hur bra Linköping är just nu när man kan spela dåligt och vinna. Linköping är seriens näst bästa lag i powerplay, endast Växjö är bättre. Idag möter man seriens sämsta boxplay vilket är underbart för vårt spel. Bara Mora drar på sig lite utvisningar som dem bör då dem kommer få svårt att hänga med så bör Linköping hänga en del kassar i just powerplayspelet. Överlag så är inte heller Mora vassa i powerplay och Linköping har ett godkänt BP. Slår man ihop BP med PP så ligger Linköping tvåa och Mora ligger sist, så stor stor fördel Linköping i specialteams.

Linköping är ett klart bättre lag överlag än Mora, Linköping har inte varit jättevassa på hemmais denna säsong, men det bör bli bättre och bättre med tiden. Senast man förlorade på bortais under ordinarie tid var den fjortonde oktober, så man märker att det blir bättre och bättre. Mora är dock seriens klart sämsta lag på bortais om ni frågar mig. Man har visserligen plockat en del poäng men om man kollar på statsen har man verkligen blivit överkörda, ja nästintill pulveriserade på bortais. Jag tror man kommer få det riktigt tufft att hänga med Linköping ikväll och därför känns -1.5 till 2.00 gånger pengarna fint hos William Hill .

Match: Linköping - Mora
Spel: Linköping -1.5
Odds: 2.00
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip