Los Angeles Kings - Winnipeg Jets

Goalies: Quick (probable) vs Hellebuyck (probable)

Los Angeles Kings har hamnat i ett pressat läge då laget behöver vinna matcher nu om det ska bli slutspel i vår. Detta så man inte missar slutspel för andra året i rad vilket skulle bli ett nytt misslyckande för Stanley Cup vinnarna från 2014. Laget har två raka förluster nu efter två relativt svaga insatser. Senast blev man nollade borta mot Edmonton Oilers i en riktigt viktig match, och nu är man som sagt riktigt pressade att vinna med endast 10 matcher kvar av regular season, och 8 poäng upp till sista Wild Card platsen.

Winnipeg Jets har likt Kings fortfarande möjligheten till slutspel och Jets har kanske spelat bättre än Kings. Jets har faktiskt 3 raka vinster där man 3-2 besegrade Philadelphia Flyers på hemmais senast. Matchen var en stabil sådan av Jets som efter en tveksam start tog över matchen i tredje perioden. Flyers hittade en reducering med 2 sekunder kvar av matchen shorthanded, men var som sagt aldrig nära på att komma ikapp.

Hur som helst är detta två lag som har liknande förutsättningar och där Jets kanske visar bättre form. Vad är de då som talar för Kings? Som jag ser det är det faktiskt hemmais som kommer bli avgörande faktor här. Kings är starka 20-13-2 hemma i Staples Center medan Jets är svaga 15-15-6 på bortais i år. Detta efter två svaga insatser av Kings bör man vara heta i natt och enligt mig ska man vara det bättre laget på pappret här även om Jets inte är långt efter.

Jag tror rätt hårt på att Kings rycker upp sig och tar en stabil seger. Ska vi säga 4-1 till hemmalaget?

Jag spelar alltså

Los Angeles Kings FT @ 2.03 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip