Frölundas offensiv stämmer inte alls och Luleå är i år ett tight svårspelat lag, det känns som upplagt för en match med lite mål när Frölunda idag reser upp till Luleå för att ge sig på Norrlänningarna. Jag spelar under 4.5 mål till 1.97 hos Bethard .

Luleå har hittills inte vunnit en enda match under ordinarie tid i SHL man har samtidigt bara förlorat två under ordinarie tid. Fyra oavgjorda matcher efter ordinarie tid har det blivit där Luleå har segrat i tre av dem och placerar sig som lag nummer åtta i årets lite haltande tabell. Hittills har det inte direkt varit talan om några målfester, som sagt fyra oavgjorda som slutat 1-1, 2-2, 3-3 och 3-3, i mellan dessa två matcher har det blivit två förluster mot Örebro borta med 2-0 och HV71 hemma med 3-0. Om man kollar på Luleås matcher så har laget skjutit 147 skott vilket är relativt lite på sex spelade matcher om man jämför med andra lags skottstats. Bakåt har man dessutom bara släppt till 144 skott vilket också är mycket lite om man jämför med dem andra lagen. Med andra ord är det lite skott både framåt och bakåt i Luleås matcher, detta betyder oftast även mindre mål. Mycket av nya tränaren Bulans taktik går ut på att göra stabila insatser match efter match, ingen Hawaii-hockey där matcherna slutar 5-5 eller liknande. Jag tror Luleå kommer bli riktigt tuffa att möta på speciellt bortais i år där det allt som oftast kommer vara tighta och tillknäppta matcher. Det är även säkert mycket troligt därför Luleå hittills i serien har spelat fyra matcher oavgjort redan. Ikväll borde det inte bli något undantag vad gäller det tighta spelet, jag tror vi kan vänta oss lite mål ikväll.

Frölunda får inte till det. Efter en makalöst fin försäsong och CHL-gruppspel så har verkligen SHL börjat trevande. Redan i första matchen lyckades man "bara" vinna mot Mora med 3-2 efter OT, detta följde man sedan upp med en kross på Karlskrona men efter det har det varit grus i maskineriet. Förlust mot först Färjestad med 7-4 och nu senast i SHL torsk borta mot Växjö med 3-1. Det är någonting som inte riktigt stämmer i Frölunda, samma sak mot Gap nu senast i SHL, visserligen vann man med 5-1, men det var inte den där farten, beslutsamheten och skärpan som brukar finnas där. Inför kvällens match saknar man även mycket viktiga kuggar i Sean Bergenheim, Joel Lundqvist, Pathrik Westerholm och Simon Hjalmarsson, dessa spelare hade ju självklart stärkt defensiven, men dem hade stärkt offensiven mycket mer, så för vårat spel är det mycket bra att dessa är borta. Frölunda kommer nog få det riktigt tufft ikväll, det krävs en riktig krigarinsats för att kunna nypa poäng, jag tror faktiskt att det blir oavgjort, 1-1 eller 2-2!

Match: Luleå - Frölunda
Spel: Under 4.5
Odds: 1.97
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00
Bolag: Bethard

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip