Jag tycker Luleå blir undervärderade mer eller mindre hela tiden. Nu är det dags igen för Luleå att ta emot Frölunda på hemmais och jag tycker att Luleå ska stå typ DNB 1.80 som små favoriter, men nu får vi dem istället som små underdogs vilket är helt fel i min bok. Jag spelar Luleå +0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) till 1.94 hos Unibet .

Luleå har verkligen visat sig svårslagna i årets SHL, man har bara förlorat fem matcher under ordinarie tid och ligger på en sjunde plats i SHL hittills. Som Luleå sett ut den senaste tiden förväntar jag mig faktiskt att man tar några ytterligare kliv i tabellen och utmanar uppåt. Idag möter man Frölunda på hemmais, på sin hemmais denna säsong har man endast förlorat två matcher under ordinarie tid. Tre matcher har man tagit tre poäng i och i hela fem matcher har det fått avgöras i förlängning/straffar. Galet att hälften av matcherna på hemmais slutat med kryss. I vanliga fall brukar jag spela ett lite högre odds och välja att spela Luleå att vinna ordinarie men väljer nu idag insatsen tillbaka vis oavgjort då risken för kryss är stor då Luleå alltid spelar täta matcher. Jag tycker verkligen dock inte att Luleå ska vara underdogs som man är nu, man är trygga i sitt spel och Frölunda har sett rätt bleka ut. Varken Frölunda eller Luleå har varit speciellt vassa i specialteams hittills denna säsong, men om något lag varit snäppet bättre så är det Luleå. Luleå kommer till denna match med en stark trupp och med vind i seglet eftersom man har tre raka trepoängare. Dags för en ny idag?

Frölunda, det går minst sagt inte bra för Rönnberg och hans mannar. Frölunda ligger på en tionde plats i tabellen och nu är det hela 16 poäng upp till serieledande Växjö, inte direkt den inledningen man ville ha på serien. Rönnberg har dock varit tydlig med att dem jobbar med en långsiktig plan denna säsong och att man ska blir bättre och bättre desto längre säsongen lider, men nu är det nog dags att steppa upp så man inte hamnar allt för långt efter. Men just nu är det inte lätt, Frölunda har många skador och resultaten går emot. Senast i tisdags åkte man på en mycket tung förlust hemma mot Djurgården när man släppte in 3-3 med sekunder kvar och sedan förlorade bonuspoängen. Frölunda har nu en seger på sina sex senaste matcher i SHL och det lär knappast vara harmoni i truppen. Dessutom åkte man mycket oväntat ur CHL, det kanske dock var bra för Frölunda med tanke på hur det ser ut i SHL så man kan lägga 100% fokus på det. Frölunda har inte alls sett så vassa ut den senaste tiden så man ska vara underdog borta mot Luleå, därför känns dagens spel bra. Jobba Luleå!

Match: Luleå - Frölunda
Spel: Luleå +0
Odds: 1.94
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip