Luleå tar under lördagen emot Rögle, två lag som har det rätt tufft i serien, två lag som verkligen behöver poäng och jag tror det är Luleå som löser tre poäng! Jag kommer därför spela Luleå att vinna matchen under ordinarie tid hos Coolbet till 1.75 med en flatinsats.

Luleå har haft en mycket svag form den senaste tiden, man hade tre raka matcher utan en enda poäng när man tillslut kunde bortaslå Malmö efter förlängning i den senaste omgången, inte bara en seger som betyder två poäng för Luleå, en seger som betyder nytt självförtroende in i laget och det är precis vad som behövs. Sägas ska dock att innan denna tuffa period så hade Luleå fyra raka segrar och var verkligen på vinnarspåret.

Rögle kommer från en mycket fin period, något som kanske ingen trodde skulle ske har skett, Rögle har börjat vinna hockeymatcher igen och det som såg så mörkt ut för bara ett tag sedan ser nu betydligt ljusare ut. Vi ska dock komma ihåg att Rögles fyra senaste segrar alla kommit på hemmais. På bortais har man det betydligt tuffare. Idag möter man ett Luleå som är riktigt starka på sin hemmais och det blir verkligen en tuff uppgift för Rögle.

Luleå har hittills denna säsong vunnit elva av sina arton hemmamatcher samtidigt som Rögle på sina sjutton bortamatcher endast vunnit tre av dem. Överlag håller jag Luleå som klar favorit mellan dessa lag och när vi dessutom väger in hemmafördelen för Luleå så ska man bli för starka idag. Luleå har dessutom Rögle som ett favoritmotstånd. Senast Luleå förlorade mot Rögle under ordinarie tid var den 11 februari 2013, alltså nästan fem år sedan. Detta tar man givetvis med sig inför denna match.

Kollar man på specialteams så är Luleå starkare än Rögle i boxplay då Rögle har ett av seriens sämsta boxplay. Kollar vi på powerplay så är Rögle snäppet vassare, dessa båda spelformer sammanslaget så är det ändå knapp fördel Luleå. Jag tror att Luleå blir för tunga hemma mot Rögle och spelar den raka ettan till 1.75!

Match: Luleå - Rögle
Spel: Luleå
Odds: 1.75
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip