Jag börjar med att citera kloke Lasse Wirström på NA.se efter Örebros 3-0 seger mot Djurgården här senast:

"Men i längden kommer det inte att fungera att skjuta 14 skott och släppa till 37 på hemmaplan. Julius Hudacek kan vinna matcher åt Örebro Hockey, men inte hur många som helst. Och, med risk för att ett selektivt minne ställer till något här, så är det just Hudacek - och någon gång Axel Brage - som vunnit matcher hittills"

Nästjumbon med endast 14 inspelade poäng kom till Örebro och får vinna skotten med 37-14.
Och då kan jag ju garantera att det knappast var planen innan matchen. Naturligtvis var planen att vinna matchen. Men inte att låta SHL:s näst sämsta lag få dansa runt i offensiv zon och då att förlita sig på att Hudacek och den väldige och landslagsmässige Victor Ekbom får offra liv och lev i parti och minut för att det inte ska ringa i hemmakassen. Du vinner en av fem matcher som den igår då.

Matchen innan dess så var Örebro nere i Göteborg för att ta sig an Frölunda. Ett Frölunda som förvisso är helt okej, det ska påpekas, men där Örebro brukar vara riktigt bra. Till och med plusstatistik på dem där nere, vill jag nästan lova.
Hur det gick den här gången?
Det kunde ha slutat 10-0 om inte hemmalaget slagit av på takten och visat barmhärtighet. Första och andra perioden var det så horribel skillnad att jag hade svårt att tro att de överhuvudtaget spelade i samma division.
Axel Brage inledde matchen, men blev sedermera utbytt. Dock så kunde han inte lastas för något utav målen, utan ledningen visade väl barmhärtighet ifall det just skulle ha slutat 10-0.
In kom istället Hudacek och storspelade. Som så många gånger förr.

Och det är väl det som gäller även här.
Nu har de fått upp ångan igen, Luleå, efter en bedrövlig period.
5-3 borta på Rögle och 4-2 hemma på Växjö. De offensiva kugghjulen verkar nu ha hakat i varandra igen och då är de i normala fall inte så jävla lustiga att ha att göra med uppe i de norrländska skogarna.
Orkar ett Luleå, nu med flow, med tre mål hemma mot Öre, förlåt, Julius Hudacek?
Tja, eftersom att de har hela 60 minuter på sig så är jag inte alltför orolig över det spelet. Mer över hjärtat som trots allt klappar rödvitt.
Och det hjärtat fick sig, ska tilläggas, en mindre törn senast Örebro besökte Luleå, då den matchen endast slutade 7-0 till hemmalaget. Sju - Noll.