Malmö tar under kvällen emot Luleå, två lag med väldigt olika form, Luleå har tre raka matcher utan poäng samtidigt som Malmö har sex raka segrar, spiketta kanske man tänker och det tänker även jag. Inte för att Malmös spel har glänst den senaste tiden, men sex raka segrar säger ändå en hel del, dessutom är Malmö överlag klart starkare än Luleå. Ettan spelas hos Bethard till 1.91 med en flatinsats.

Malmö kommer som sagt från sex raka segrar men spelet har inte varit strålande och man har saknat en hel del spelare. Med sex raka segrar har Malmö en oerhört fin känsla i både kropp och huvud. Man har mött Luleå två gånger denna säsong, en gång hemma och en gång borta, båda mötena har slutat med målsnåla bortasegrar, det tror jag inte sker ikväll! Malmö gör för stunden oerhört mycket mål. I sina sex senaste matcher har man gjort minst tre mål i varje match under ordinarie tid, idag möter man dock ett defensivt starkt Luleå, men jag tror inte det kommer hålla för norrlänningarna.

Luleå är ett väldigt svagt bortalag, det syns både i tabellen samt den underliggande statistiken. Samtidigt är Malmö bra hemma men man har inte riktigt fått ut den poängskörden man velat, men fortsätter man spela som man gjort så kommer resultaten även komma på hemmais.

Malmö är klart starkare än Luleå i specialteams, framförallt har Malmö ett väldigt bra powerplay samtidigt som Luleås boxplay inte är speciellt vasst alls, det känns som en bra matchup för Malmö detta överlag.

Ett Malmö med jättefin form mot ett Luleå som har tre raka förluster känns som klar fördel för hemmalaget. Hemmalaget är dessutom inte pressat till att ta poäng då man ligger på en fin placering i tabellen. Tvärt om är det för Luleå som ligger på tionde plats och verkligen behöver alla poäng dem kan få för att komma in på lite säkrare mark för att kunna nå en slutspelsplats.

Nej detta tror jag Malmö tar!

Match: Malmö - Luleå
Spel: Malmö
Odds: 1.91
Insats: Flat
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip