Malmö-Örebro möts ikväll 19.00 och Malmöseger betalar 1.75, ett odds som jag spelar med glädje då det känns som Malmö är det klart bättre laget, detta ska man bara vinna. Spelet hittar vi hos Williamhill och spelas som vanligt med flatinsats.

Malmö kommer från en tung förlust uppe i Norrland mot Skellefteå i lördags där man åkte på förlust med 3-0. Det var första gången sedan den 25e mars som Malmö inte lyckades göra mål. Malmö har en mycket stark offensiv så minst sagt imponerande av Skellefteå och Ortio att hålla nollan. Ikväll möter man Örebro och det kommer nog ringa flera gånger ikväll för Malmös del. Förlusten mot Skellefteå var dessutom Malmös första "nollpoängare" denna säsongen. Sedan tidigare hade två förluster i SHL men båda dessa har kommit på övertid. Malmös säsong har hittills varit bra och man har efter sex spelade omgångar skrapat ihop 10 poäng som absolut får ses som godkänt. Dessutom har man tagit sig vidare från gruppspelet i CHL och kan dessutom spela till sig gruppsegern imorgon om man slår Brno på hemmais. Det är mycket tydligt att det går bäst för Malmö på hemmais. På hemmaisen i år i SHL har man tagit 8/9 möjliga poäng. Storsegrar mot både Rögle och Brynäs och sedan lyckades man ta två poäng mot Färjestad som dessutom är Färjestads enda förlust hittills i denna grundserie, mycket starkt av Malmö. På bortais har det som sagt inte gått lika bra, där har man förlorat tre av tre matcher och tagit 2/9 poäng. Dessutom i CHL har det varit samma sak, båda hemmamatcherna har slutat med segrar, så som sagt, mycket tydligt att Malmö trivs på hemmaisen. Kollar man på skottstatsen på hemmais så har man krossat motståndet, 27 skott fler än Rögle, 12 skott fler än Brynäs och 16 flera skott än Färjestad, detta är mycket starka papper som säger en hel del. Ikväll står det ett Örebro på andra sidan och jag har mycket svårt att tro att dem ska kunna stå upp mot Malmö i 60 minuter.

Örebro har efter sex spelade matcher nio poäng och ligger precis bakom just Malmö i tabellen. Detta väldigt mycket tack vare oerhört bra målvaktsspel. Örebro har fått med sig lite väl mycket oförtjänta poäng, inte minst i dubbelmötet mot Linköping i helgen då man tog 5/6 möjliga poäng vilket är fullkomligt sinnessjukt om ni frågar mig. Den första matchen såg jag och tycker egentligen inte alls att Örebro imponerande förutom i målvaktsspelet och att man var mycket beslutsamma när man fick lägen framåt, annars såg det inte speciellt bra ut och att matchen slutade 4-1 till Örebro kan jag nog inte riktigt förklara. Den andra matchen såg jag inte men statsen visar att Linköping sköt 38 skott på mål samtidigt som Örebro sköt 12, ändå slutade matchen 1-1 FT och Örebro kunde senare vinna på övertid, såg som sagt inte matchen men den där statistiken kan aldrig ljuga, Örebro blev överkörda spelmässigt. Ikväll möter man ett mycket offensivt Malmö och man kommer få det oerhört tufft. Efter två mycket tuffa matcher mot Linköping bör man dessutom vara rätt slitna. Örebro kommer inte kunna leva på endast bra målvaktsspel för all evighet och ikväll måste nog det bästa stämma om man ska ha någon vidare chans. Jag tycker Malmö ska vara klarare favoriter i denna match än oddset 1.75 och spelar det som sagt med glädje.

Match: Malmö - Örebro
Spel: 1
Odds: 1.75
Insats: Flat
Bolag: Williamhill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg, nu börjar vi veckan bra!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip