Det är dags för säsongens första match och även säsongens första derby när det är dags för Malmö Redhawks mot Rögle. En match där det givetvis kommer vara extra mycket känslor på grund av premiär samt att det är derby! Det känns dock verkligen som att Malmö har etablerat sig i SHL nu och känns starka för dagen. Absolut ett lag för slutspel samtidigt som Rögle inte direkt känns på den nivån. Det är dock tidigt på säsongen och svårt att säga, men det är min känsla. Jag kommer spela hemmasegern här till @1.80 hos Pinnacle .

Malmö har haft en bra försäsong skulle jag säga. Man inledde lite knackigt genom att först förlora mot Pantern efter OT i säsongens första träningsmatch sedan var det direkt dags för första matchen i CHL, en turnering som Malmö aldrig tidigare spelat. Jag kan tycka att det var lite konstigt att bara spela en träningsmatch innan CHL och det var kanske också därför man förlorade den inledande matchen mot KalPa med 6-4 på bortais. Efter det har man dock steppat upp rejält! Vinst borta mot Stavanger med 4-3 följdes upp av två hemma segrar mot just dessa två lag med 2-1 och 6-2. Just nu ligger Malmö tvåa i sin CHL grupp och det ser väldigt bra ut inför det två avgörande matcherna mot Brno, gör man inte bort sig så ska man ta som sämst andraplatsen i gruppen och avancera till slutspel. Starkt för att vara första gången i CHL. Den sista matchen hade Malmö för en dryg vecka sedan och det var mot SHL-motstånd, man körde över Karlskrona med 7-1.

Rögles försäsong har inte direkt varit densamma som Malmös. Rögle har spelat sju försäsongsmatcher och lyckats knipa tre segrar på dessa. Segrarna har kommit mot Lugano, Troja/Ljungby och Oskarshamn. Förlusterna har kommit mot Tingsryd, Kolner och två SHL-klubbar. Först torsk mot Örebro med 0-4 och nu senast så torskade man mot Karlskrona med 5-3, ett Karlskrona som Malmö som sagt körde över med 7-1 några dagar tidigare. Visst, det behöver inte betyda så mycket, men något betyder det absolut. Jag tycker verkligen Rögle tappat mark mot Malmö och skulle bli väldigt förvånad om Rögle skulle hamna före Malmö i tabellen. Dessutom har Malmö SHLs bästa målvakt i mina ögon i Alsenfeldt. Jag tror absolut inte att Malmö tar det här enkelt men dem bör dra det längsta strået i denna fight, ska vi säga 4-2, Robin Alvarez avgör?

Match: Malmö Redhawks-Rögle
Spel: Malmö -0.5
Odds: 1.80
Insats: Flat
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 2017-09-16 15:15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip