Fyra raka rekar i mål, löningshelg och ett jävla kanonväder (iallafall där jag bor). Drömliv!

Dags för säsongens sista Skånederby i SHL när Malmö tar emot Rögle i Malmö Arena. Malmö har 3-0 på Rögle och visst skulle det smaka mumma att svepa lillebror denna säsong.

Malmö kommer till spel med sånär på full trupp, endast Komarek ser ut att missa dagens derby. Man kommer från en riktigt stark seger hemma mot seriens gigant Växjö där man faktiskt var förtjänta av trepoängaren men fick nöja med två i sudden efter en sen Växjö-kvittering. I övrigt så är formen stabil för Malmö, man har vunnit tre av sina fem senaste och detta med ett tufft spelschema: Frölunda (H), HV71 (B), Brynäs (H), Karlskrona (B) och Växjö (H). Inga duvungar och idel lag med mycket att spela för. Malmö har åter fått igång Nihlstorp i kassen som var bra senast och Alsenfelt har fått lite avlastning. Man har sagt att man ska alternera nu med det tuffa schemat och det lär tala för att seriens bästa målvakt, Alsenfelt, vaktar kassen i derbyt mot Rögle. Malmö har fortfarande en liten chans att blanda sig in i kampen om den sista kvartsfinalplatsen men då krävs det en perfekt avslutning samtidigt som lagen man slåss med tappar poäng. Man ska dock betona att det är lika viktigt att komma sjua för att få hemmafördel och dessutom kunna undvika Luleå, som jag inte tror att något lag vill ha i åttondelsfinal. Som sagt, ett Malmö med god form och skadefria ser ut att komma till derbyt fulltankade.

Rögle då, som fick sin positiva trend bruten senast mot Brynäs (som jag rekade). Det är nu en mikroskopisk chans att man undviker kval då man ska ta in 8 poäng på Örebro med ett tufft spelschema de sista sex matcherna. Dock så ser man nog inte längre än dagens derby för stunden, det finns ett stort värde i att få med sig en derbyseger och på så vis gjuta mod i manskapet inför fortsättningen. Rögle är som sagt 0-3 mot storebror denna säsong och man ser nog gärna att man är det lag som stör Malmö i deras streckstrid. Truppläget är dock mörkare igen. Senast saknade man kapten Liljewall och Williamsson och dessa saknas också idag. Lägg därtill att man fick David Åslin avstängd fyra matcher vilket gör att man precis som senast får ändra i sin line up. Lindbäck är väl den enda som kan ses som en trygg pjäs i laget för dagen tillsammans med en sprudlande Simon Ryfors som gör det väldigt bra. I övrigt är det slätstruket och är känsliga mot att få skador på ledande spelare, det har vi sett tidigare.

Jag tror att publiken i Malmö Arena får se ett hemmalag koppla grepp om tillställningen direkt. Rögle kommer säkerligen söka sig mot sin mer grisiga sida för att få Malmö ur balans men med två mer eller mindre jämna målvakter så kommer Malmös offensiv väga tyngre. Defensivt är jag heller inte imponerad av Rögle och Malmö känns mer trygga i sitt system. Jag ger Malmö 70-30 idag och det räcker för att jag ska gå in på hemmaseger vid fulltid till 1.75 hos bet365 .

EDITERAD 2017-02-25 09.03:02

EDITERAD 2017-02-25 09.06:23

EDITERAD 2017-02-25 09.19:54

This is the stats tab
This is the post tip