Jaha, det är med rasande takt vi är på väg att få uppleva en pryl jag inte tror att vi sett på väldigt länge.
Först är hans lagbygge i Västerås på god väg att spela sig ned i ishockeyns verkliga bakgård - och sedan är hans nya klubb, Örebro Hockey, på god väg att spela ned sig till ett kval mot BIK Karlskoga de OMÖJLIGT skulle kunna vinna.
Att man överhuvudtaget har så jävla dålig feeling att värva en sådan olycka som Niklas Johansson är, det övergår mitt förstånd. Bara tanken på att fansen i en klubb i hockeyallsvenskan firar som om de vunnit 200 miljoner när sportchefen de har försvinner till antagonisten tio mil västerut, det får mig att vilja kräkas ut varenda inälv i kroppen.

Det är alltså skarpt läge nu, och spelarna själva verkar ha gjort revolt och vill att laget inte ska vara så avvaktande längre, utan möta motståndarna högre upp i banan, vilket borde kunna rendera i lite mer målglada matcher framöver.

"Det var efter segern mot Skellefteå som Greg Squires berättade om förändringarna i Örebros spelstil, att ligga med betydligt högre press och spela mer aggressivt. Förändringar som spelarna själva drivit igenom"
Det är så vi vill spela. Vi diskuterade ihop det i laget och frågade tränarna om de tyckte det var okej, och de tyckte det. De gav grönt ljus"

Det är alltså de två andra olyckorna från Västerås (Tornberg/Ivarsson som inte haft en aning om hur det här laget vill spela och nu får alltså spelarna stuva om spelsystemet.
Jag säger inte att det här kommer att bli ett vinnande koncept. Däremot att Växjö i onsdags tilläts göra mål från lägen som uppkom från ingenstans. Men men, det tar väl alltid ett tag att hitta rätt i en ny melodi.

Apropå det här med lite fler "målglada matcher" framöver så har Örebros fem senaste sett ut så här (men i omvänd ordning)

0-5
2-3
4-6
2-2
2-3

Fyra av fem över 4,5-linan. Vilket jag tror kommer att öka.

Öppna spjäll i Malmös förra match nere i Jönköping. 3-2 efter först perioden och 5-3 till slut till kyrkosällskapet.
Malmö som har sjunkit som en sten i tabellen borde vara desperat efter en trea nu, annars börjar det här se halt ut. Det så hyllade laget tidigare i höstas.
Jag tänker lite så här. Lyckades de spela förbi Örebros höga press så lär Örebros vanskliga backar få det jobbigt. Lyckas de inte - ja då är det Örebro i förarsätet.

Tror på en mer målrik match än oddssättarna.

This is the stats tab
This is the post tip