Minnesota Wild - Vancouver Canucks

Goalies: Dubnyk (confirmed) vs Markström (probable)

Minnesota Wild gästas i natt av Vancouver Canucks i en matchup som man brukar gilla. Wild har sett riktigt starka ut på slutet och har 6-3-1 senaste 10 matcherna. Det är främst på hemmais jag tycker man ser ut som ett topplag, likt man var för två säsonger sedan. Senast gjorde man en riktigt bra match där man vann klart mot succélaget Winnipeg Jets hemma med 4-1. En match man tidigt tog ledningen i matchen och efter det var det bättre laget över 60 minuter. Man gav aldrig bort några enkla lägen och det ledde till en stabil seger.

Vancouver Canucks har haft de tvärtemot Wild och man har svårt att vinna matcher, speciellt i rad. Man sticker upp då och då men en bra insats men man har inte riktigt fått något flow denna säsong. Senast gjorde man dock en match utöver det vanliga då man dominerade vanligtvis hemmastarka Columbus Blue Jackets och vann med klara 5-2. Trots att Jackets tog ledningen i matchen kom Canucks ut i andra perioden och gjorde kanske säsongens bästa period där man vann med 4-0. Efter det blev helt enkelt uppförsbacken för brant för Jackets och Canucks kunde spela av matchen i tredje perioden.

I natt spelar Wild återigen på hemmais och möter ett lag man vill ha revansch mot. Devan Dubnyk är bekräftad att starta matchen och det var det enda frågetecknet jag hade inför matchen. Wild såg mycket starka ut mot Jets senast och även om Vancouver gjorde en bra match, tror jag de får svårt i natt just pga av den inkonsekventa form laget har. Wild ser stabila ut just nu och bör kunna kontrollera matchen och man är det bättre laget på papperet. Jag kommer därför spela

Match: Minnesota Wild - Vancouver Canucks