Minnesota Wild - Washington Capitals

Goalies: Dubnyk (probable) vs Holtby (probable)

Intressant match i natt mellan två duktiga hockeylag, där Minnesota Wild som spelar i tuffa Central Division möter topplaget från metropolitan division, Washington Capitals!

Minnesota Wild har spelat bra på slutet och har två raka segrar i ryggen efter att man slagit NY Rangers senast med 3-2. Laget är 7-2-1 senaste 10 matcherna och man har varit en bra hemmalag i år med ett record på 20-4-5 i år. Mot Rangers vann med efter att ha gjort en explosionsstart i början av matchen då man chockade Rangers som inte alls var med. Rangers var på hälarna och det fick man betala för då Eric Staal, Zack Parise och Marcus Foligno satte 1,2 och 3-0 redan efter 6 minuter av första perioden. Efter detta hade Wild ett lugn i laget som gjorde att man spelade safe och lät Rangers ta över spelet då man kunde fokusera på att inte gå bort sig. Rangers kom närmare och fick in 3-1 och 3-2 men Wild lyckades tillslut hålla undan och ta de två poängen.

Washington Capitals toppar Metropolitan Division även om laget inte varit lika dominanta som de senaste två åren. Dock vinner man fortfarande matcher, men man föll senast mot tunga Winnipeg Jets på bortais med 4-3 efter övertid. Caps gjorde enligt mig en bra match där man borde vunnit då man hade en 3-1 ledning i matchen. Efter att Jets tagit ledningen i matchen tog Caps över och kontrade sönder Jets. Dock har vi sett hur starka Jets varit på hemmais i år och de var de även den här gången då man kom tillbaka sent i tredje perioden och fick in 3-3 med 15 sekunder kvar. Tyler Myers avgjorde sedan i övertid och Jets kunde ta extrapinnen i coinflipen!

I natt har vi alltså två kvalitativa lag och varför tror jag då bortalaget har bra chans till vinst? Wild har som sagt väldigt bra statistik på hemmais och man har även bra form. Caps har två raka förluster, och det måste ge fördel till Wild då? Nej, jag tycker helt enkelt detta är en helt öppen match som jag bedömer 50/50. Jag måste ta hänsyn till att Caps alltid haft lätt för Wild spelstil och brukar vinna mötena mot laget. Caps har vunnit hela 6 raka möten med Wild och inte förlorat mot laget sedan början av 2015. Med tanke på att Caps borde vunnit mot Jets tror jag man belönas i natt och jag spelar därför underdogen.

Nattens spel blir alltså

Match: Minnesota Wild - Washington Capitals
Spel: 2 money line
Odds: 2.18
Insats: 4/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip