Tung bom på Timrå igår. Såg matchen och trots att man såg ut att ha kontroll på händelserna så var man inte tillräckligt skärpta i offensiv zon samtidigt som SSK får tacka Sahlin i kassen som stundtals var en vägg.

Nya tag idag i HockeyAllsvenskan där jag tror att motivation slår proppmätt. Jag pratar om Mora-AIK där Mora nu är helt klara för den HockeyAllsvenska Finalen med fem omgångar kvar att spela.

Mora ÄR ett bättre hockeylag än AIK, det är fakta. Problemet här är att inget lag i HockeyAllsvenskan är tillräckligt bra för vinna genom att spela på 80%. Mora har nu fem matcher kvar till säsongens stora mål och jag ställer mig frågande till hur det är med spelarnas, och tränarens för den delen, vilja att gå dit den där extra centimetern i närkamper osv. Visst, man kan vidhålla att Mora vill avsluta starkt och fortsätta mala på men samtidigt så tror jag att man kommer säkra med vissa spelare som kanske är slitna och har lite småskavanker. Man har inte sett lika skärpta ut den senaste tiden och jag tror att det var lite proppen ur nu när man lyckades säkra finalplatsen i den senaste omgången vilket gör att det kan komma en reaktion idag.

På andra sidan står ett desto mer motiverat AIK som för dagen är ligans formstarkaste lag. Skrev i en tidigare rek att man börjar leva upp till de på förhand högt ställda förväntningarna och AIK har nu på allvar gått och blivit en joker inför slutspelsserien, för dit kommer man att ta sig. AIK behöver inte direkt titta nedåt även om det bara skiljer fem poäng till Vita Hästen. Det är nämligen bara sex poäng upp till Timrå på den åtråvärda tredjeplatsen som innebär bonuspoäng att starta sluttspelsserien med men framförallt hemmaplansfördel i spelschemat. AIK kommer till spel med full form och sju raka segrar i bagaget och bör vara fortsatt högmotiverat.

Även om Mora är ett lag som slår AIK hemma 6 av 7 dagar i veckan i normalt slag så tror jag att det finns en stor risk att vi får se ett mindre påslaget Mora ikväll. Det kommer säkerligen låta "vi kommer spela klart serien" osv men i bakhuvudet så finns det nog hos alla spelare att man inte vill dra på sig något nu när det inte gäller lika mycket.

Jag tror att AIK kommer sätta fullt tryck direkt trots bortaplan och hos bet365 får man 2.60 på AIK-seger inklusive förlängning och straffar.

Heja!

This is the stats tab
This is the post tip