Hockeysäsongen har börjat väldigt bra. På dem tjugo inledande spelen har det blivit tretton vinster, en push och sex förluster. Sjutton speltips har kommit upp här på sidan och tre livespel har jag lagt, om ni är intresserade av livespelen också så bör ni följa mig på twitter där mitt nickname är ungefär som här, heter @SHLGrinder. Nog om det, det är dags för säsongens första fulla omgång på torsdag och det brukar innebära flera spel och det gör det säkert denna gång också. Ett spel som jag redan nu fastnat för är Mora hemma mot Rögle där jag kommer spela hemmalaget Mora att vinna till @2.48 hos Marathonbet. Om man är limiterad eller inte har Marathonbet så finns den på flera andra sidor också. Jag tycker att Mora är spelbar ner till @2.25 ungefär, så om ni hittar över det så är det bara att köra. För dig som inte är så erfaren inom betting så rekommenderar jag att besöka oddsportal.com. Det är en bettingportal som kommer visa dig vart dem högsta oddsen finns. Du skriver bara in vilket lag du vill hitta sen gör hemsidan resten åt dig, mycket enkelt och bra. Men nu till spelet!

Som ni säkert kommer ihåg så satt vi på Frölunda -1.5 mot Mora i preimären och det var faktiskt rätt sjukt att inte Frölunda dödade matchen i den första perioden när man totalt överlägsna. Men första perioden slutade 0-0 och sedan ryckte Mora upp sig rejält och tog även ledningen i Scandinavium. Frölunda vände dock på steken och ledde med 2-1 när det bara återstod sekunder kvar av matchen men Mora gav sig inte och tryckte in en kviteringspuck. Frölunda behövde dock inte många sekunder på sig i övertiden för att vinna matchen genom fenomenale Ryan Lasch.

Det var dock självklart oerhört viktigt för Mora och känna att man till och med kan hota kanske det allra största laget för säsongen Frölunda! Att hålla ut i första perioden och sedan sa ledningen och i slutsekunderna kunna kvittera tyder givetvis på oerhörd styrka mot ett så starkt motstånd. Mora kommer ta med sig allting bra från denna match när man nu på torsdag tar emot Rögle som kommer på besök efter deras totala kraschlandning mot Malmö, men mer om det senare i reken.

Sanningen är faktiskt att även om Mora kändes betydligt svagare än Frölunda så hade man sina chanser och hade bara fyra skott färre på mål än vad Frölunda hade. Skotten slutade 28-24 till Frölundas favör. Dessutom STORSPELADE Moras keeper Engstrand mellan stolparna, tar han med sig det fina målvaktsspelet till matchen mot Rögle tror jag att Mora har oerhört fina chansen att ta hem segern efter ordinarie tid!

Rögle ligger nu redan efter första omgången där dem troligen kommer höra hemma hela säsongen, i bottenskiktet. Man inledde på bortaplan mot Malmö som förvisso är starka men man gjorde en mycket blek insats för att vara en premiär och dessutom ett derby. Jag var egentligen inte imponerad av någonting alls hos Rögle förutom möjligen vissa enskilda spelare, den som stod ut mest tycker jag var Edwin Hedberg som bland annat hade ett skott i ramen. Rögle förlorade matchen med 5-0 och var egentligen totalt utspelade hela matchen. Skotten slutade 43-16 till Malmös favör och som ni säkert läser er till så var det en kross utan dess like, både statistiskt och målmässigt. Rögle kommer nu till sin andra raka bortamatch mot ett supertaggat Mora och jag tror man kommer få det tufft, jag tycker iallafall att Rögle ska ha betydligt mindre chans att ta poäng än vad oddsen visar. Rögle att spela oavgjort eller vinna står just nu i cirka 1.60 och det ser jag som ett skämt. Visst, det är ett etablerat SHL-lag mot en nykomling, men nej så stora chanser har inte Rögle.

Jag tror Mora kommer gnugga som djur i den första hemmamatchen i SHL på många år, ska vi säga att Mora vinner med 3-2 kanske, det hade iallafall suttit fint i min spelkassa.

Match: Mora-Rögle
Spel: Mora FT
Odds: 2.48
Bolag: Marathon
Insats: Flat
Spelstopp: 2017-09-21 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip