Kliver in på Mora för tredje gången den här säsongen och tror mig ha bra chans att ligga kvar på 100 % rättade rekar gällande dalmasarna när dessa tre perioder är lagda till handlingarna.

Tidigare:

Mora v Karlskoga
1
2,05

AIK v Mora
X2
2,25

Nu får vi nöja oss med strax under 2,00, men med tanke på hur bra Mora gör det för dagen och att det saknas två väldigt viktiga herrar i bussen upp mot Dalarna as we speak för Västervik så är jag mer än nöjd med oddset ändå.

För att börja med hemmalaget.
Det har inte varit det enklaste spelschemat som avhandlats på slutet.
På bortaplan har tvåan Karlskoga och det enormt formstarka Almtuna gjorts, och utöver dessa serieledande Timrå. Svårare än så blir det inte just nu.
Ändå: segrar mot Almtuna och Timrå - medan förlust i Karlskoga. Varpå det sistnämnda förvånade mig en aning då Mora sällan sällan lägger mot just Karlskoga.
Men grävde lite, och hittade det här på NWT.se:

"Även matchens lirare målvakten Emil Kruse får beröm av tränaren.
- Det var meningen att Kruse skulle starta. Krigade vi som lag i tredje perioden så krigade han själv i de två första perioderna, så kan man säga. Det är han som håller kvar oss i matchen"

Så var det med det alltså. En normaldag på Kruse och Mora hade haft bra chans att vunnit även den där matchen.

Att Mora är i slag, det är en sak som är glasklar. Trots trassliga matcher så trillar poängen in.

Apropå att vara i slag. Eller: att INTE vara i slag, det kan den här tabellen enkelt säga ett och annat om.
Den visar de sex senaste matcherna:

1 Björklöven
2 Almtuna
3 BIK Karlskoga
4 Mora
5 Västerås
6 IK Pantern
7 Timrå
8 Tingsryds AIF
9 MODO
10 IK Oskarshamn
11 AIK
12 HC Vita Hästen
13 Södertälje
14 Västervik

Det som gick som på räls för Västervik till en början och charmade hela hockeysverige går ... tja, inte riktigt lika spikrakt nu, i all ärlighet.
Tvärtom. Sämst i serien i det korta perspektivet.
Den enda segern som tagits på dessa sex matcher? Jodå. Mot Södertälje. Hemma. 2-0. Och var hittar vi Södertälje i en tabell? Sist, naturligtvis.

Det stannar inte heller där. För kvar i Småland är lagets bäste poängplockare Victor Öhman (#26) och den evigt unge Conny Strömberg, som gjort stor nytta i klubben sedan han anlände.
Att dessa två inte är med försämrar lagets offensiv markant och har det gått tungt innan (se tabellen ovan), ja då lär det knappast bli lättare nu. Vill till och med hävda att det kanske för dagen är det värsta motståndet att möta på bortaplan, så som de har agerat på slutet.

1,90 - den nyper jag direkt.

This is the stats tab
This is the post tip