Nashville Predators - Pittsburgh Penguins

Goalies: Rinne (probable) vs Murray (probable)

Stanley Cup finalen rullar vidare och vi har kommit fram till nattens game 4. Ställningen är just nu 2-1 till Pittsburgh Penguins, men Nashville lyckades äntligen vinna sin första Stanley Cup-finalmatch senast då man vände 0-1 till en övertygande seger med hela 5-1.

Går vi tillbaka och kollar hur dessa matcher har spelats hittills råder det ingen tvivel om att Nashville Predators, spelmässigt varit det klart bättre laget. Game 1 gjorde man en fantastisk match där man bland annat höll Pens borta från skott på mål i över 35 minuter. Något som är historisk i NHL. Dock visade man upp svagt målvaktsspel och det ruskigt effektiva Penguins tog vara på det. Game 2 var inte lika dominant från Preds men man bombade Murray som räddade kvar laget ett flertalet gånger. Pens vann den matchen med 4-1 och det var egentligen inte så mycket att säga där.

Preds styra detta slutspel, har förutom försvarsspelet och en riktigt bra Pekka Rinne, varit sin statiskt på hemmais. Endast en förlust under hela slutspelet har man åkt dit på och de flesta lagen har svårt att orka stå emot Preds tunga spel inne i Nationwide. Laget är ett av få lag i NHL där hemmapubliken lever in och låter oavbrutet hela matchen och det är något jag tror hjälper laget rejält!

Game 3 började på sämsta sätt med 0-1 i första perioden, men Preds visade sig riktigt starka, och för en gångs skulle darrade Matt Murray. Två snabba mål i mitten av andra perioden blev kostsamt och efter målen var det hawaiihockey delux. Målchanser åt båda hållen vilket denna gång tycktes gynna Preds som via Neal och Smith ökade på Preds ledning. Slutresultatet 5-1 sattes av svenska backen Mattias Ekholm via ett mäktigt slagskott.

I natt spelar Preds återigen i Nationwide och det är svårt att tippa emot laget här. Det råder igen tvivel om att momentet ligger hos Preds och Pens måste hitta en plan för att sakta ner Preds otroligt fina anfallsspel på hemmais. Murray måste spela på topp, och Rinne verkar hittat tillbaka till slutspelsformen. Tror Pens inte kommer gå i samma fälla som man gjorde senast och man måste försöka komma bort från hawaiihockeyn. Jag tror på tajt match där som Preds tillslut tar hem, men kan det kanske krävas övertid?

Under 5.5 mål känns klart bäst och spelas @ 1.769 med 3/7 units hos Pinnacle Sports