Nashville Predators - Pittsburgh Penguins

Goalies: Rinne (probable) vs Murray (probable)

Vi har kommit fram till Game 6 i årets Stanley Cup, där de regerande mästarna Pittsburgh Penguins skaffat sig två matchbollar, och har därmed chans att avgöra i natt. Dock kommer det inte bli någon lätt uppgift då Nashville varit slutspelets bästa hemmalag hittills och endast förlorat en match under slutspelet gång.

Pittsburgh kommer dock med bästa möjliga självförtroende till matchen då man vann Game 5 hemma med hela 6-0. En match som jag trodde skulle bli den jämnaste under denna matchserie blev det totalt motsatta. Penguins inledde starkt och för första gången denna slutspelsserie var man riktigt hungriga från start. Man skaffade sig redan efter första perioden en 3-0 ledning och efter det kändes det som Preds vek ner sig. När 4-0 kom tidigt i andra perioden var det game set och match och det märkes lite på Preds att man gav upp och siktade in sig på natten match.

I natt kommer Preds ha sina starka hemmafans i ryggen vilket varit den sjunde spelaren på isen som hjälp Preds genom hela detta slutspel. Med tanke på att man blev nollade senast, tror jag knappast man bli det i natt och jag tror Preds kommer vara det lag som bestämmer tempot. Dock kan man inte räkna bort Pens som har matchboll och kan avgöra. Laget har som bekant kanske den bästa offensiva uppsättningen i ligan och man är livsfarliga i varje kontring. Lägg där till att Rinne inte alls var bra under Game 5 gör att det inte känns omöjligt att Pens hittar ett par kassar också. Finns helt klart värde i Pens ML runt 2.25… men jag tror Preds tar detta till en Game. Dock tycker jag inte oddset är speciellt tilltalande, och som ni förstår när det är möjligtvis den sista matchen för säsongen råder det stor chans till mål i öppen kasse om Preds skulle ligga under med 2 mål… (ibland även med 3 mål). Ö5.5 mål känns väldigt bra med nattens förutsättningar och kommer spelas.

Nattens spel är alltså

Nashville Predators - Pittsburgh Penguins Ö5.5 mål @ 2.13 med 3/7 units hos Pinnacle Sports