New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets

Goalies: Kinkaid (confirmed) vs Bobrovksy (probable)

Intressant match i natt när ett formstarkt New Jersey Devils gästas av ett Columbus Blue Jackets som man kan ställa sig en del frågetecken kring.

New Jersey Devils har hittat formen igen efter att ha varit inne i en tuff period där spelet inte suttit. Speciellt efter skadan på stjärnmålvakten Corey Schnieder har laget varit väldigt upp och ner, men nu har laget tagit sig 4 raka vinster och frågan är om man kan fortsätta i natt. Senast hade man en riktigt tuff match mot Carolina Hurricanes där man vann med 3-2 efter övertid. En match som enligt mig var i Canes favör, då man spelmässigt var det bättre laget. Målvakten K.Kinkaid spelade fenomenalt bra och motade hela 40/42 skott vilket gjorde honom till matchens lirare. Egentligen var jag inte speciellt imponerad av Devils den matchen utan man levde på att Kinkaid hade en riktigt bra dag.

Columbus Blue Jackets har riktigt tufft att vinna matcher just nu och laget har endast tagit 7 poäng på de senaste 20 möjliga man kan plockat. Man har 3 raka förluster i ryggen efter att man senast blivit överkörda av ett formstarkt Pittsburgh Penguins på hemmais. Penguins kom ut i matchen utan respekt och satte gasen i botten från första minuten, och redan efter 1.41 hade laget gjort 0-1. 0-2 kom strax efter och innan perioden var över hade Penguins en betryggande 3-1 ledningen. Man släppte aldrig ledningen efter detta och utökade i andra perioden och även om Wennberg reducerade i början av tredje var Jackets aldrig nära i den matchen.

I natt gästar detta formsvaga Columbus, ett motsvarande formstarkt New Jersey. Kollar man på formen är det egentligen inte mycket som talar för bortalaget här, men jag tror ändå man studsar tillbaka i natt. Detta bygger jag på de möten jag sett mellan Devils och Jackets tidigare då Devils haft väldigt svårt att hinna med mot Jackets snabba kontringsspel. Senast ja såg lagen mötas blev det en total överkörning från Jackets då man vann med hela 6-1. Jackets har vunnit de 5/6 senaste mötena och har ett målsnitt på skyhöga 3.50 mål/match jämfört med Devils som har 2.00 mål/match. Jag ger Jackets stor fördel i målvaktsmatchen då Bobrovsky känns trygg även om han hade en tuff dag på jobbet mot Penguins. Jag kommer därför gå på bortaseger här och spelar

Match: New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets
Spel: 2 money line