New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning

Goalies: Schneider (confirmed) vs Vasilevskiy (probable)

Otroligt viktig och spännande match i natt för New Jersey Devils i Game 3 när serien vänder till New Jersey. Tampa har gjort vad som förväntades av lagen på hemmais och vunnit de två första matcherna i serien och har ett bra grepp på matchserien. De flesta har räknat bort Devils men jag är inte lika övertygad.

Att Tampa Bay Lightning skulle vinna sina två hemmamatcher mot New Jersey tror jag inte många är speciellt överraskade över. Det känns som jag är en av de få som tycker Devils är ett såpass bra lag att man har kapacitet att störa detta fantastiskt starka Tampa. Game 1 var inte mycket att snacka om och Tampa var det överlägset bättre laget, men jag tycker Devils förtjänade extremt mycket bättre i Game 2 där man faktiskt gjorde en riktigt bra match. Game 2 slutade tillslut 5-3 och visst, släpper man in 5 mål så kanske det får ses som en klar vinst. Men jag tycker inte Devils var ett sämre lag i Game 2. Som jag sagt tidigare så vann Devils samtliga möten med Tampa i grundserien och jag vet att Tampa och inte minst coach Cooper har enorm respekt för Devils. Jag tycker man såg att Devils var riktigt bra med i matchen och skapade enligt mig betydligt fler farliga målchanser än Tampa. Tyvärr verkar det som att målvakten Keith Kinkaid inte riktigt klarar av slutspelsnerverna och har under de två första matcherna inte presterat på den nivå man måste och som han gjorde i slutet av grundserien. Detta gjorde att Tampa i andra perioden kunde dra ifrån ett dödläge vid 1-1 till 5-1 och dödade egentligen match där. Pga detta fick lagets ”riktiga” förstamålvakt Corey Schneider chansen och han spikade igen och såg stabil ut i de ingripanden han behövde göra. Matchen slutade som tillslut 5-3.

Ikväll är det ombytta roller och det är Devils som har hemmaisfördelen. Som sagt hade Devils målet att sno 1/2 matcher men lyckade inte. Tampas coach Cooper uttryckte det som att Tampa gjorde vad som förväntades att vinna två hemmamatcher och nu är målet att vinna 1/2 borta i New Jersey. Men andra ord vet han och laget om att Devils är ett otroligt starkt hemmalag. Under säsongen har man varit stabila 23-14-4 på hemmais.

Dessutom är det lite do or die för Devils då man vet att en vinst är nödvändig för att inte bli svepta i denna matchserie. Corey Schneider ser ut att starta i mål för Devils vilket jag tror är bra. Han såg stabil ut efter att han kom in senat i Game 2. Dessutom har Devils tillbaka Marcus Johansson inatt och han gå som vanligt in andralinan med Zacha och Maroon. Detta gör att Devils får ett ännu djupare tvåvägsspel. Dessutom kommer Tampa sakna Ryan Callahan och Dan Girardi är game-time decision.

Jag är fullt medveten om att Tampa är ett otroligt skickligt lag, men jag håller fortfarande Devils som ett riktigt bra NHL-lag som inte borde vara såpass stora underdogs på hemmais där man varit så trygga hela säsongen. Devils var med bra i Game 2 och med Schneider tillbaka i mål tror jag man får ett tryggare målvaktsspel i natt och då ska man på hemmais ha minst 50% chans till vinst enligt mig.

Jag kommer därför spela

Match: New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning
Spel: 1 money line
Odds: 2.20
Insats: 4/7u
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 01:30

För den lite mer vågade tycker jag raka ettan till fina 2.95 känns otroligt intressan hos exempelvis LeoVegas .
För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip