Första matcherna i herrarnas hockey började igår Onsdag, och vilka skrällar vi fick se. Ryssland gick på en mina mot Slovakien, och Slovenien lyckades tillslut besegra USA.
Jag tror detta är positivt för flera av lagen imorgon, då man inser att man måste göra jobbet oavsett motstånd.

Norge kliver in i turneringen tidigt på morgonen här, och man möter Sverige i ett nordiskt möte. Man har med ett flera spelare som vi känner igen från Sverige som tex bröderna Olimb och målvakterna Haugen och Haukeland. Sedan har man med Patrick Thoresen, som trots sin ålder ändå få kallas lagets stjärna, och han är den enda som håller till i KHL.

Man möter som sagt Sverige, ett lag som är favoriter och det med all rätt. Man har helt andra målbilder än vad Norge har, och precis som i Onsdagens matcher så är underskattning det största hotet. Nu när inga NHL-spelare får vara med så är KHL en av de mest meriterade ligorna, och där har vi med flera spelare.
Målvaktssidan ser stabil ut och vi har Enroth, Fasth och hellberg. I backlinjen hittar vi supertalangen Dahlin som får vara med, men även flera rutinerade backar av hög klass, och då tänker jag främst på Hersley som öser in poäng i St Petersburg. Men även Staffan Kronwall ska nämnas, en spelare som också gjort en fin säsong i KHL.
Offensivt har vi Skellefteåkillarna Lindström, Möller och Lindholm. Sedan har vi spets i Omark, Everberg, Lander och Bergström som alla spelar i KHL.

Jag är inte säker på att man når hela vägen med detta lag, men att man ska slå Norge bekvämt är en sak som är säkert, och efter skrällarna i inledningen så tror jag man gör en noggrann match.

Speltips: 2 hcp -2 asian hcp och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip