New York Islanders - New Jersey Devils

Goalies: Greiss (probable) vs Schnieder (confiremd)

Vi har ett litet derby redan ikväll kl 19:00 när två formsvaga lag ställs mot varandra i Barcley Center.

New York Islanders har tufft att ta tvåpoängare och laget har halkat efter till en sistaplats i tuffa Metropolitan divison. Det är trots allt väldigt jämn till tredjeplatsen som innehas av NY Rangers, endast 5 poäng före Islanders. Laget föll senast mot Pittsburgh Penguins på hemmais där man blev nollade i en 0-4 förlust. Islanders kom inte upp i nivå och trots en jämn förstaperiod körde satte Penguins in en extra växel under de kommande två. Man dominerade spelet sista 40 minuterna och vann klart rättvist med 4-0.

NJ Devils ligger däremot bra till och man befinner sig på en andraplats i samma division på 51 poäng, endast 2 poäng efter ledande Washington Capitals. Dock har Devils, likt Islanders det tufft och vinna matcher och laget kasserade senast in sin 4e raka förlust när man föll mot Dallas Stars med 4-3. Likt Islanders gjorde man en bra första period, men Stars satte in en högre växel i andra och drog ifrån till en 3-1 ledning som blev för brant för Devils att komma tillbaka från.

I natt har vi alltså det litet derby mellan två lag i samma division. Som ni vet är dessa matcher extra viktiga och matchen börjar även under eftermiddagen i New York. Därför tror jag det kan bli en ganska låst match. Poäng är extra viktiga för Islanders som behöver bryta sin förlustsvit nu och börja samla poäng för att närma sig slutspelsplatserna nu när mindre än halva säsongen är kvar att spelas. På hemmais har man varit riktigt bra och är fortfarande 12-5-3 denna säsong. Jag kommer därför välja att spela på hemmaseger här. Väljer även hemmaseger före Ö2.5 mål Islanders eftersom jag tror det kan bli en match med lite lägre tempo. Annars har ni som sagt kanske koll på att Islanders målsnitt i år varit höga 3.31 mål/match.

Islanders har dessutom vunnit 3 raka möten med Devils.

Kvällens spel blir alltså

Match: New York Islanders - New Jersey Devils
Spel: 1 money line
Odds: 1.82
Insats: 3/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip