Örebro och Färjestad möts under torsdagskvällen och jag tycker nog att vi får ett lite väl högt pris på bortalaget Färjestad. I skrivande stund erbjuds vi 2.60 på serietvåan Färjestad. Det hugger jag hos Bethard med en flatinsats.

Örebro kommer från två klara förluster. Först torskade man borta mot Frölunda med 3-1, sägas ska dock att Örebro spelade bra i den matchen, men Frölunda ledde 3-0 och segern var aldrig direkt hotad. I senaste matchen mötte Örebro ett nytänt Rögle som körde över närkingarna med 6-1. Visst, Örebro kommer vara otroligt laddade ikväll att slå Färjestad efter två raka förluster, men Färjestad kommer vara minst lika taggade då dem återigen kan ta över serieledningen vid seger om Malmö hemmaslår Växjö vilket inte alls är omöjligt.

Örebro har varit riktigt vassa på hemmais hittills denna säsong, man har spelat åtta hemmamatcher och sex av dem har slutat med seger, en av dessa sex segrar kom efter OT. Som sagt två förluster också, men bara en under ordinarie tid vilket är väldigt imponerande, men det är också varians. Det finns inte på världskartan att Örebro är ett så vasst hemmagäng i längden, eftersom Örebro är ett lag för de nedre regionerna så kommer man inte vinna hemma för all evighet, det kommer aldrig gå. Det ska dock också sägas att Örebros spelschema inte har varit det allra tuffaste på hemmais, man har dock mött Färjestad hemma en gång denna säsong och då blev det seger, så det kanske snarare är Färjestad som är ännu mer revanschsugna. Örebro är riktigt starka i BP men svaga i PP, det summerar laget Örebro ganska bra som är vassa bakåt överlag men inte så heta framåt. Det blir en tuff match idag.

Färjestad kommer som sagt till denna matchen med två raka segrar, den senaste mot serieledande Växjö som Färjestad nu jagar hack i häl. Som jag sagt hela säsongen så tycker jag det är lite konstigt att Färjestad ligger så högt upp som man gör, men jag tror jag får ge mig nu efter 20 omgångar, man gör det jävligt bra trots allt. Jag tror dock fortfarande inte att det kommer hålla hela säsongen, men vi får se. Idag tycker jag iallafall att vi erbjuds ett lite väl högt odds på bortalaget Färjestad. Man är klart bättre än Örebro och kommer som sagt från en otroligt stark bortaseger mot Växjö. Färjestad har både ett bra powerplay samt ett bra boxplay och laget är nog i riktigt fin harmoni när mer eller mindre allt stämmer match efter match. Färjestad är dessutom ett mycket vasst bortalag denna säsong då man plockat mer poäng på bortais än vad man har förlorat, otroligt starkt.

JOBBA FÄRJESTAD!

Match: Örebro - Färjestad
Spel: Färjestad
Odds: 2.60
Insats: Flat
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip