Som jag älskar dessa torsdagar, fullspäckat med SHL-hockey samtidigt som fredagen ligger och väntar på en imorgon. Torsdagar är faktiskt min favoritdag. Nog om vad jag gillar, dagens första spel hittar jag i den svagaste matchen ikväll vad gäller kvalitéerna i de olika lagen. Örebro mot Karlskrona, där väljer jag att spela hemmalaget -1.5 mål till 2.55 hos William Hill , den tas med en flatinsats.

Förstår om det är många som tänker nu, "Men herregud, vad är det här för spel, Örebro har ju förlorat sju matcher i rad, varför skulle dem vinna med två mål ikväll!?" och jag köper helt att ni tänker så, det gör jag mer eller mindre också. Men jag ar några grejer som jag vill ta upp varför Örebro kommer vinna det här med två kassar eller mer. Dels är detta en så ofantligt viktig match för Örebro, förlust är idag och man kan ligga under strecket när man lägger huvudet på kudden ikväll. Matchen är givetvis oerhört viktig för Karlskrona också, men jag tror dem känner en sån enorm uppgivenhet redan, jag kan dock ha fel.

Örebro ligger i detta nu endast en poäng före Mora som ligger på trettonde plats. Örebro har dock en match mindre spelad, men det brinner minst sagt i knutarna. Jag tror som sagt att Örebro tar det här idag och det är dels för att man är ett klart bättre hockeylag än Karlskrona. Dessutom ar Örebro gjort det klart bättre än vad resultaten visar den senaste tiden. Man har visserligen sju raka förluster, men i många av dessa matcher har matcherna varit helt jämna eller Örebro till och med bättre. Kollar man dessutom på de underliggande statsen över hela säsongen på Örebro vs Karlskrona så är det inget snack om vilket som är det bättre laget. Örebro ligger enligt mina stats på tionde plats i serien samtidigt som Karlskrona ligger där dem hör hemma, sist.

Karlskronas form är heller inte det minsta att oroa sig för. I sina tolv senaste matcher har man tio förluster. Jag tror Karlskronas gnista mer och mer börjar slockna denna säsong, hoppas det visar sig ikväll.

Lagen har bara mötts två gånger denna säsong, båda två mötena har Karlskrona spelat på hemmais och faktiskt vunnit. Örebro bör vara sugen på revansch och jag tror dem tar den.

Match: Örebro - Karlskrona
Spel: Örebro -1.5
Odds: 2.55
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip