Örebro vs Skellefteå, en match som jag anser att bortalaget Skellefteå är lite för små favoriter. Jag tycker Skellefteå har visat att man är ett oerhört stabilt lag samtidigt som Örebro går i vågar och spelar stundtals bra och stundtals dåligt. Skellefteå håller en jämnare form mot slutet och har den vassaste kedjan i SHL. Jag kommer spela Skelelfteå 2.25 borta mot Örebro hos bet365 med en flatinsats.

För Örebro kom uppehållet i SHL alldeles lägligt. Man hade innan uppehållet förlorat fyra raka matcher, den första matchen förlorade man borta mot Djurgården, det är inte så mycket att säga om. Men efter det åkte man på tre raka förluster mot svaga motstånd som Karlskrona och Mora två gånger om. Örebros powerplay har inte direkt övertygat så man kommer få det oerhört tufft i den spelformen idag mot ett Skellefteå som sitter på SHLs klart bästa boxplay.

Skellefteå har haft det tufft i powerplay i inledningen av säsongen, men verkligen kommit igång nu mot slutet med sin drömkedja. I min egna tabell som är byggd på statistik i de inledande omgångarna har jag Skellefteå som ett klart topplag och Örebro är ett bottenlag. Jag anser att det skiljer en hel del mellan dessa två lag. Det som oroar lite är att Örebro varit rätt starka på hemmais i år, man har endast förlorat en match under ordinarie tid, men då ska vi komma ihåg att Örebro har haft ett relativt enkelt spelschema på just hemmais.

Skellefteå är ett mycket starkt bortalag. På sina sju bortamatcher så har det bara blivit två förluster under ordinarie tid och dem har kommit mot tunga Djurgården. Annars har det blivit en övertidsförlust mot Frölunda samt fyra segrar mot Rögle, Brynäs, Karlskrona och Frölunda.

Skellefteå känns för tunga för Örebro just nu och därför tycker jag 2.25 på en bortaseger betalat lite för bra.

Match: Örebro - Skellefteå
Spel: Skellefteå
Odds: 2.25
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip