NHL-säsongen 17/18 närmar sig med stormsteg och i veckan har lagen börjat sina försäsongsförberedelser. I natt har vi en del matcher på schemat, men som ni vet så brukar laguppställningarna vara väldigt viktiga i dessa matcher.

Alltid lite klurigt att hitta spel så här på försäsongen, men tidigare år har det ändå funkar helt okej, men återigen, ta det lugnt med insatser så försöker vi kämpa ihop några vinnande spel här.

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs

Ottawa Senators som var ett succélag förra säsongen inleder säsongens första match hemma i Canadiens Tire Arena. Sens som var en lag som krigade sig in i slutspelet förra året, fick verkligen till det när det gällde som mest. Man pressade de slutliga segrarna Pittsburgh Penguins till en sjumatchserie, och var enligt mig förtjänta att vinna. Erik Karlsson var såklart huvudfiguren, trots hans skada. Denna skada har gjort att han fått ligga lågt under försäsongen och missar en tid in säsongen när vi drar igång i oktober.

Lineup

Målvakter: M.Högberg, C.Anderson, D.Taylor

Försvar: D.Phaneuf, C.Cerci, J.Oduya, A.Englund, M.Lajoie, T.Chabot, C.Jaros.

Forwards: B.Ryan, A.Burrows, Z.Smith, B.Sexton, C.White, J-G.Pageau, F.Perron, M.Stone, T.Randell, M.Hoffman, G.Gagne, D.Batherson, P.Suter

I natt har Sens ett helt okej lag på pappret enligt mig med en rutinerad backuppsättning och unga forwards som vill visa upp sig. Detta med i NHL-matcher mått rutinerade spelare i exempelvis Bobby Ryan, Stone, Hoffman mm gör att jag tror man får ihop ett farofyllt och taggad tag i natt.

Toronto Maple Leafs är ett av lagen jag tror lite extra på denna säsong. Laget har varit under en ombyggnadsperiod, och nu tycker jag verkligen lagets unga spelare kommit upp i NHL-nivå där man hotar de bästa lagen. Man har kanske det bästa offensiva spelet i ligan när allt klaffar och jag förväntar mig att Babcock byggt vidare på denna spelstil i sin unga trupp. I natt förväntas de flesta unga talangerna synas på isen med Matthews och Nylander i spetsen. Laget ställer dock upp med ett enormt orutinerat försvar i natt vilket jag tror kan ge Sens en del farliga målchanser.

Lineup

Målvakter: C.McElhinney, G.Sparks.

Försvar: C.Carrick, T.Dermontt, R.Hainsey, T.Liljegren, V.LoVerde, M.Paliotta, M.Reilly, C.Rosén.

Forwards: M.Aaltonen, C.Brown, E.Fehr, Z.Hyman, K.Kapanen, J.Leivo, T.Lindberg, M.Martin, A.Matthews, D.Moore, C.Mueller, W.Nylander, N.Soshnikov, D.Timashov


Tycker vi har två fina offensiva lag här där Toronto sitter på ett kanske lite mer orutinerat försvarsspel. Ingen av lagen har spelat matcher tidigare och försvaret brukar vara det som är svårt att sätta första matcherna. Tror vi får en match med mycket målchanser här och jag testar spelet på Ö5.5 mål.

Nattens spel blir alltså



Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs Ö5.5 mål @ 1.90 med 2/7 units hos Nordicbet

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip