Philadelphia Flyers - Washington Capitals

Goalies: Neuvirth (probable) vs Holtby (probable)

Philadelphia Flyers har fått vila 3 dagar efter att man 3-2 slog Vancouver Canucks på bortais. En match där man tog ett tidigt initiativ och satte 1-0 redan efter 5 min. Flyers drog aldrig ner på tempot utan man körde vidare i andra perioden där både 2, och 3-0 kom. Matchen såg ut att bli en enkelt seger, men Canucks svarade med 2 raka mål och pressade på bra under tredje perioden, men man hittade aldrig kvitteringen och därmed kunde Flyers bryta sin 2 matcher långa förlustsvit.

Washington Capitals har jag hyllat hela året och jag tror fortfarande man kommer gå långt i slutspelet i vår. Dock har man för ovanligheten skull åkt på två raka förluster där man först förlorade mot svaga Detroit Red Wings och följde därefter upp med att förlora mot NY Rangers med 2-1. Visserligen är det två förluster på bortais och Caps är 2 klasser bättre hemma i Verizon.

Inför natten match gästar Caps alltså Flyers för sin tredje som sista bortamatch innan man återvänder hem för en kort stund. Flyers brukar ha väldigt svårt för detta Caps. I år har lagen mötts två gånger där Flyers vann första men blev nollade i överkörningsseger senast där Caps vann med hela 5-0.

Flyers har på de 10 senaste mötena resultatet 4-6-0 mot Caps, men i de segrar man tagit har man knappt gjort några mål. Flyers har på de 10 senaste mötena snittat 1.10 mål/match vilket är oerhört lågt.

Jag tror Caps bryter sin förlustsvit då de väldigt sällan i år åkt på tre raka förluster. Flyers brukar ha tufft och göra mål och vinner Caps denna match tror jag inte Flyers gör mer än 3 mål.