Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins

Goalies: Elliott (probable) vs Murray (probable)

Game 3 ikväll mellan rivalerna i Pennsylvania där Flyers kvitterade till 1-1 i matcher senast i Pittsburgh. Med andra ord så är kvällens match väldigt viktig och kommer nog sätta en bra riktlinje på hur denna matchserie kommer sluta.

Under Game 2 hade Flyers rejäl press på sig att höja spelet från första matchen där Penguins totalt körde över Flyers med hela 7-0. I den matchen var det inget snack om vilket lag som skulle vinna och Flyers hade problem med både försvarspelet och Brian Elliott hade ingen vidare dag på jobbet.

Inledningen av Game 2 började på liknade sätt enligt mig där Penguins tidigt satte hög press och höjde tempot. Man skapade väldigt mycket lägen där man bland annat hade ramträffar men denna gången hade Flyers marginalerna på sin sida. Istället kunde Flyers göra 0-1 i PP i slutet av första perioden.

Det påvisar väldigt mycket hur viktigt det är med första målet i matchen och istället för att Penguins skulle få 1-0 var det verkligen Flyers tur att ha flyt. I andra perioden studsade en puck in till 2-0 och när sedan PP försatte att klicka för Flyers så kunde man dra ifrån till 3, samt 4-0. Hörnqvist reducerade i trejde men det var verkligen Flyers match och man vann alltså tillslut med 5-1.

Det råder dock ingen tvivel från min sida att Penguins är det klart bättre laget mellan dessa två lag och ska vara det lag som avancerar från denna matchserie. Jag tycker personligen Game 3 är otroligt viktig och det gäller för Pens att visa bra korttidsminne i natt. Sidney Crosby dominerade i Game 1 med ett hattrick och jag tycker han var riktigt bra i Game 2 också. Han hade ett friläge samt ett öppet mål serverad av Phil Kessel men som han missade men har skapar ständigt lägen för sitt Penguins. Utan att låta för klyschig så var det medstudsarna för Flyers som gjorde att man vann såpass stort i Game 2. Penguins var det bättre laget i spel 5 mot 5 och utan PP och studsarna Flyers hade med sig tror jag faktiskt det hade stått 2-0 i matcher. Men hockey är hockey och det är små marginaler.

Ikväll tycker jag iallafall vi får ett riktigt bra odds på bortalaget som trots allt ändå vunnit de 5/6 senaste mötena med Flyers. Jag tror Sid och co studsar tillbaka bra här och jag spelar därför

Match: Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
Spel: 2 money line
Odds: 1.90
Insats: 4/7u
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 21:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip