Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets

Goalies: Murray (probable) vs Bobrovsky (probable)

Äntligen är det dags för Stanley Cup slutspelet 16/17!

Pittsburgh Penguins är de regerande Stanley Cup mästarna och laget kommer in till årets slutspel med goda chanser att försvara sin titel. Laget har varit helt outstandig hela säsongen med Sidney Crosby i spetsen som återigen visar varför han är NHLs bästa spelare, även om han inte vann poängligan i år. Laget har vilat upp sig rejält inför slutspelet där man luftat laget och vilat en del nykelspelare sista matcherna. Stort plus är att stjärnan E.Malkin är tillbaka i lineup och gör sin första match på länge.

Columbus Blue Jackets är succélaget i år som dominerade Eastern Conference första halvan av säsongen. Stora anledningen till Jackets framfart har varit främst Sergei Bobrovskey! Efter några halvdåliga säsonger efter att han vann Verzina 2013 har han denna säsong varit den bästa målvakten i ligan. Detta tillsammas med spelare som tagit imponerande kliv framåt i sin utveckling och en Cam Atkinson som varit helt outstanding har gjort att Jackets är ett väldigt svårslaget lag.

Detta är alltså den första matchen denna tuffa matchserie. En serie som på förhand känns jämn, men jag tror att det är nått som kommer skilja laget. Enligt mig har Jackets aningen tunn trupp för att gå långt i ett slutspel. Missta mig inte, jag tror verkligen Jackets kan vara med Penguins i denna matchserie, men Penguins är ett sådan starkt slutspelslag, men mänger av rutinerade spelare som vunnit Stanley Cup förut.

På hemmais kommer Penguins sätta fart och styra spelet från början och jag tror man även tar hem första matchen. Hemmais har varit melodin mellan dessa lag i år där samtliga vinster mellan lagen har kommit på just hemmais!

Jag kommer därför spela

Pittsburgh Penguins ML @ 1.671 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel


Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip