Pittsburgh Penguins - Nashville Predators

Goalies: Murray (probable) vs Rinne (probable)

Äntligen är det dags. Vägen mot att kröna årets Stanley Cup mästare här och de regerande mästarna Pittsburgh Penguins har möjlighet att försvara titeln. Det som står i vägen är årets överraskning Nashville Predators som varit slutspelets höjdpunkt med sitt fina försvarsspel som blivit för tufft för topplag som Chicago Blackhawks, St Louis Blues och senast Anaheim Ducks.

Det råder ingen tvivel om att Pittsburgh Penguins ska ses som favoriter i denna finalserie, men man måste komma ihåg att Nashville är i final av en anledning. Som jag ser det är det två stora skillnader mellan laget och det är att Nashville Predators levererar ett starkt försvarspel, medan Penguins förliter sig på sin tunga offensiv. Men som jag brukar säga så är det försvar som vinner mästerskap, även om det är roligare att skåda fin klapp klapp hockey.

Såklart spelar Penguins rutin i detta sammanhang också och med rutinerade vinnare som Sidney Crosby i laget kommer detta inte bli en lätt nöt att knäcka. Penguins har dessutom hemmais och jag kan bara tänka mig att Nashville satsar på det man varit bäst på hela slutspelet i natt, just försvaret.

Om ni kommer ihåg matchserien mellan Penguins och Senators så spelade Sens på detta sätt på bortais där man stängde ner mittzonen för att dra ner på tempot i matchen och sedan spela på de få kontringar som man får under en hockeymatch. Detta är något jag tror på igen. Med den tanken i bakhuvudet borde matchen gå U5.5 mål då jag tänker mig att Preds inte vill ge sig in i give and go.

Lägg till att Pittsburghs unge och nästan farligaste spelare offensivt i slutspelet, Jake Guentzel är tveksam till spel och avgörs vid matchstart. Sedan tidigare saknas för Preds Ryan Johansen.

Linan ligger trots allt fortfarande på 5.5 och jag kommer därför spela


Pittsburgh Penguins - Nashville Predators U5.5 mål @ 1.714 med 4/7 units hos Pinnacle Sports



För fler spel


Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip