Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators

Goalies: Murray (probable) vs Anderson (probable)


Wow, Game 7 mellan Pittsburgh Penguins och succélaget Ottawa Senators i natt efter att Sens krigat hem Game 6 på hemmais med 2-1.

Precis som jag trodde senast så krigade Sens för kung och fosterland under Game 6 där man gick in 100% i varje duell och backcheckade som aldrig förr. På hemmais har man varit svårslagna hela säsongen, och även fast Pens hittade första målet i matchen efter en mållös första period, kunde man komma tillbaka stark i tredje. Bobby Ryan klev fram i PP och när Mike Hoffman gjorde 2-1 i början av tredje perioden efter ett fantastisk slagskott från dålig vinkel var det verkligen försvarsspel som gällde. Man orkade hålla emot och vann alltså till slut med 2-1.

I natt har vi Game 7, vilket i mina ögon alltid är en tuff och jämn match. Bolagen verkar hålla Pens som klara favoriter, vilket de såklart borde vara, men jag tycker oddsen är riktigt usla. Dock tror jag Pens tar detta men oddset är ospelbart i en Game 7 där det finns så mycket på spel. Senast Sens var i Pittsburgh föll man med hela 7-0, och låg under med 4-0 redan efter första perioden. Detta är en läxa som jag tror man tagit lärdom av.

Som sagt 0-7 senast och man vet såklart hur vassa Penguins offensiv är. Man spelade perfekt hemma senast och jag är övertygad om att deras strategi i natt är att sätta D 100% och spela på kontringar. Hålla matchen 0-0 så länge som möjligt gynnar bara Sens och det måste man gå in med i natt.

Jag tror vi kommer få en tajt match pga av detta, men bolagen har satt den luriga linan 5.0. Den går helt klart då jag tror på 4 mål i matchen, men jag kommer dela upp underspelet här.

Jag kommer spela

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators U5.5 mål @ 1.625 med 3/7 units hos Pinnacle Sports
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators U5.0 mål @ 2.05 med 2/7 units hos Pinnacle Sports


Detta för att skulle matchen sluta på exakt 5 mål så har vi fortfarande en fin vinst då vi får push på U5.0 mål. Blir det 6 mål eller mer får jag ta smällen.

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip