Pittsburgh Penguins - Washington Capitals

Goalies: Fleury (probable) vs Holtby (confirmed)

Pittsburgh Penguins vet vi alla hur bra de kan spela. Laget dominerade i början av januari men har på slutet åkt på 3 raka förluster. Detta hör inte till vanligheterna och det största utropstecknet är att man släppt in hela 15 mål på dessa tre matcher. Senast mötte man Detroit Red Wings. En match jag trodde man skulle kunna kontrollera och vinna bekvämt. Matchen började också på ett bra sätt där Pens tog en 2-0 ledning i matchen. Sen hände det något och Pens försökte spela för svårt med sina fancy play och istället kunde Wings utnyttja sina läget. Matchen slutade hela 6-3 till Wings som vände underläge 2-0 och 3-2 till seger.

Washington Capitals… Det är bara att ta av sig hatten och applådera laget då man just nu spelat så otroligt bra att det är löjligt. Jag menar, se på detta. Laget har 9 raka segrar. Man har bland annat slagit Jackets (5-0), Hawks (6-0) och senast Flyers (5-0). Laget har på sin 9 matcher långa vinstsvit gjort 40(!) mål och släppt in 11 mål. Hållit nollan i 4 matcher. Det är helt otroliga stats. Det råder ingen tvivel om att man är hetast i NHL och frågan är om man kan fortsätta att dominera i natt när man möter ett av sina rivallag som man slagit 2/2 möten denna säsong.

Caps har alltså slagit Penguins 2/2 gånger i år och på ett utklassningssätt. 6-2 första mötet följdes upp med 5-2 senast. Varför ska jag då spela nattens spel som är U5.5 mål?

Jo, coach Sullivan i Pens var tydligt med en sak efter förlusten mot Wings. Han sa ”We are not trying to outplay the teams, we are trying to outscore them. That is not a winning way and when we are playing like this.. we are not such a good team”.

Som jag tolkar det är han väldigt besviken över hur laget sköter D just nu och han var även tydligt med att lagets offensiv kommer från en stark defensiv. Något jag är 100% säker på att man kommer fokusera på när man möter ett lag som är så bra som Caps just nu. Lägger vi där till hur otroligt bra Caps spelar just nu i försvaret. Ja menar 4 nollor på 9 senaste matcherna och 11 insläppta mål på 9 matcher. Det säger ju sitt så kan jag bara tänka mig att vi får en målsnål match.

Jag kommer därför spela

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals U5.5 mål @ 1.943 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip