Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Goalies: Elliott (probable) vs Murray (probable)

Game 5 i natt i Pennsylvania serien mellan rivalerna Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers. Matchserien står just nu 3-1 till Penguins och enligt mig så är det klasskillnad mellan dessa två lag. Penguins har dominerat denna serie, och önskar kunna avsluta den i natt på hemmais.

Efter de två första mötena av denna serie så stod ställningen 1-1 efter att Penguins totalt kört över Flyers i Game 1 med seger 7-0, men Flyers svarat upp med att skrällvinna 5-1 i Game 2. Den matchen var en match där Flyers hade en del flyt och Brian Elliott fick för sig att spika igen. I game 3 tror jag de flesta helt plötsligt hade förväntningar på Flyers, men en Brian Elliott som såg ut som sitt vanliga jag tillsammans en en svag insats från hela laget gjorde att Penguins enkelt kunde vinna med 5-1. Game 4 senast var det återigen stor klasskillnad där bland annat Sidney Crosby hade lekstuga med Claude Giroux. Detta gjorde att Penguins nollade Flyers på bortais och vann med klara 5-0 och vann alltså båda mötena i Flyers hemmaarena.

I natt återvänder Penguins till trygga PPG Paints Arena och jag tror de flesta förväntar sig att Penguins stänger serien i natt. Något jag också tror på. Enligt mig så ser man stor klasskillnad mellan laget och det känns verkligen som Penguins har ett psykologiskt övertag i detta möte. Samtliga spelare i Penguins lag bara kör på och Matt Murray i målet ser otroligt stabil ut som vanligt i slutspelssammanhang. Samtidig i Flyers ser många av de ledande spelarna ut att kämpa mot idrottspsykologin där man ofta missa bra lägen och samtidigt som Elliott inte alls har något jämn nivå. Detta gör såklart att lagets försvar darrar då man inte kan lite 100% på sin målvakt. Michael Neuvirth va tillbaka på bänken i game 4 och kan eventuellt få en start här, men han är också en målvakt som antingen spikar igen eller läcker som ett såll.

Hur som helst tror jag vi kommer få se ett desperat Flyers här i natt som kommer göra allt för att sätta press på Penguins D. Man vet att man måste göra första målet i matchen för att ha chans, men samtidigt känns det som Penguins har för bra koll på Flyers för att förlora här. Detta är som sagt en väldigt offensiv matchup där Penguins speciellt lyckats ösa in mål under denna serie. På hemmais räknar jag med att man öser på som vanligt och då detta är en elimineringmatch finns det bra läget att Flyers plockar målvakt vid en eventuell 4-1 underläge också (3 målsunderlägen). Allmänt känns överspelet med andra ord väldigt bra och jag testar det i natt.

Nattens spel blir därför

Match: Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers
Spel: Över 5,5 mål
Odds: 1.82
Insats: 3/7u
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip