Kvartsfinaler i Tjeckien och Plzen ställs mot Olomouc där jag tar ställning.

Plzen hade 107 poäng i grundserien vilket ledde till att man vann den med åtta poäng före Mountfield. På hemmaplan var man urstarka och man vann 22 av 26 matcher med en målskillnad på 103-50. Kollar man de tio senaste matcherna på hemmaplan så har man tagit åtta segrar och bara förlorat två matcher. I laget hittar vi spelare som Mertl och Gulas, som var etta och tvåa i ligans totalt poängliga. Nu saknas förmodligen Gulas och det är ett avbräck såklart, men oavsettt så har man spelare som kan fylla rollen tillräckligt. Vi hittar också Indrak och Stach som alltid är ett hot framåt. Kollar man truppmässigt så sitter man på en av de bästa trupperna i ligan, förmodligen den bästa.

Olomouc slutade åtta i tabellen och fick möta Zlin i en åttondelsfinal, som man vann med 3-1 i matcher. Bortaspelet har varit det stora frågetecknet under säsongen och av de 26 matcher man spelat borta i grundserien så vann man elva matcher, men bara tre av matcherna vanns på ordinarie tid, och det är självklart en katastrofal siffra. Kikar man på målskörden så gjorde man bara 55 mål på bortaplan och det är också en alldeles för klen siffra med tanke på vad man möter för lag här idag.

Kollar vi inbördes möten lagen emellan denna säsong så har Plzen vunnit tre och Olomouc en. På hemmaplan har Plzen vunnit med förkrossande 6-0 och 10-0 mot laget, och tidigare har Olomouc inte haft mycket att hämta.


Detta är en matchserie jag tror gästerna ens får svårt att ta en match i, och den matchen kommer definitivt inte på bortaplan, och jag litar fullt ut på hemmalaget.

Speltips: 1 asian hcp -1 och jag investerar 3u // TT



This is the stats tab
This is the post tip