Jag fortsätter att gå iskallt här på rekatochklart. Lite bättre på twitter, men är helt klart inne i en kallare period. Men det ska vi vända på! Jag tycker faktiskt det är riktigt sjukt hur vi kan få ett så fint odds som vi faktiskt får på HV71 idag. I vanliga fall brukar jag spela lite säkrare ex +0 eller liknande. Men idag väljer jag att spela HV71 FT tungt till @2.30 hos bet365 . I mina ögon är det ett rejält överodds att flera anledningar.

Rögle:
Det är inte mycket som stämmer för Rögle just nu. Man kommer från fyra raka förluster där man inte tagit någon poäng. Man letar desperat efter formen, men det är inte så lätt när man har så många gubbar borta. Till dagens match mot HV71 saknar man fem spelare och det tror jag blir för dyrt. Rögle har tagit 5 poäng i SHL och ligger tillsammans med Leksand sist i serien. De enda två lagen man tagit poäng av är Linköping och Örebro, två lag som börjat serien svagt. När Rögle stött på motstånd av den starkare kalibern har man gått på pumpen. I de två matcherna där man tog poäng i så hade man dessutom en starkare trupp än vad man har nu. Allt eftersom manfallet har blivit större så har även förlusterna haglat in. Jag har svårt att se Rögle vara på samma nivå som HV71 i dagsläget, därför tycker jag det är fel att HV71 bara är en knapp favorit, i mina ögon borde dem vara betydligt större favoriter.

HV71:
Samtidigt som Rögles form är kass så är HV71:s form riktigt fin. Man förlorade dock sin senaste match hemma mot Örebro som var ytterst oväntat. Innan det hade man dock tre fina segrar mot Skellefteå, Färjestad och Djurgården. HV71 ligger just nu på en fjärdeplats men vid seger idag skulle man ta sig förbi Frölunda och kanske även Karlskrona om dem förlorar, så tabelläget ser väldigt bra ut för HV71. Man får dock klara sig utan Pär Ahlbrandt och Chris Abbott men det har visat sig att trots att de klasspelarna varit borta så har HV71 presterat bra. Det enda som egentligen gör mig lite orolig inför kvällens match är att Rögle vann samtliga möten mot HV71 förra året. Dock ser jag HV71 som ett klart bättre lag denna säsong och för tillfället är även Rögle svagare än förra säsongen så det är inget man kan stirra sig blind på, men visst blir man lite orolig.

Match: Rögle-HV71
Spel: HV71 FT
Odds: @2.30
Insats: 4/5U
Bolag: bet365
Spelstopp: 16.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip