Tjena! Det är torsdag och sex fina matcher i SHL. För min del har det hittills varit en tuff vecka, spelen har inte riktigt velat hitta hem, men hoppas kunna ändra på det ikväll, dagens speltips här hos rekatochklart blir Luleå som jag tror har hittat makalöst mycket energi sen den senaste matchen. bet365 erbjuder oss 2.40 på bortalaget, det spelar jag gärna med 3/5U.

Rögle:
Till att börja med kan vi säga att Rögle ligger på en tolfteplats i serien av fjorton lag. Man är dessutom ett väldigt svagt hemmalag, på åtta försök har det blivit en trepoängare, en tvåpoängare, en enpoängare och fem matcher där man förlorat alla tre poäng. Med andra ord har Rögle tagit 6 poäng av 24 möjliga. Ett oerhört svagt snitt. Jag lider lite med Rögle som var inne i en väldigt fin period inför landslagsuppehållet men efter det verkar ha tappat det helt. Tre raka segrar inför uppehållet har blivit tre raka förluster efter uppehållet och det är målskyttet som inte alls fungerar. Rögle har gjort två mål totalt på sina tre senaste matcher och det vinner man inga matcher på. Dessvärre är det om man saknar folk, som Rögle gör. På frånvarolistan hittar vi sedan tidigare, Matt Fraser, Viktor Lindgren och Taylor Matson. Nu hittar vi även David Åslin, Simon Ryfors och Almen Bibic på denna lista, väldigt tungt för ett Rögle som absolut inte behöver några skador nu.

Luleå:
Luleå har varit inne i en makalöst mörk period med inte mindre än fem raka förluster. Men nu senast tror jag verkligen att det vände när man lyckades besegra Växjö med 4-2 hemma i Luleå. En oerhört viktig seger som betyder så mycket mer än bara tre poäng. När Luleå gjorde 1-1-målet senast och bröt måltorkan såg man hur det återigen började brinna i deras ögon, sju minuter senare ledde Luleå matchen med 3-1 och vann som sagt tillslut med 4-2. Ikväll reser man till Skåne för att möta Rögle i en dödsviktig match och det är inget snack om saken vilket lag som kommer till denna match med bäst känsla, givetvis Luleå. Trots att formen är bedrövlig sett till de sex senaste matcherna tror jag ändå man känner sig lugna och motiverade inför denna match. Luleå är dessutom ett klart bättre lag i grunden. Senast man mötte Rögle borta vann man efter straffar och om man ser längre tillbaka i tiden så har faktiskt Luleå fem raka segrar SAMT 12 vinster på de 13 senaste matcherna, så Rögle är ett favoritmotstånd för Luleå.

Match: Rögle-Luleå
Spel: Luleå
Odds: @2.40
Insats: 3/5U
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip