Karlskrona är avhända i serien, det står framförallt mellan Mora och Rögle vilket lag som slipper kvalet. Örebro är också inblandad i allra högsta grad, idag möts Rögle och Örebro. Givetvis en oerhört viktig match för båda lagen. Vinner Rögle så går man tillfälligt förbi Örebro som har en match mindre spelad. Men vinner Örebro så drar man ifrån ganska så rejält då man har en match mindre spelad. Matchen känns på förhand oerhört intressant och jag kommer fortsätta spela på mina kelgrisar Rögle, denna gången att vinna matchen till 2.15 med en flatinsats hos Bethard .

Rögle gjorde något i den senaste omgången som man haft så fruktansvärt svårt med tidigare denna säsong. Efter en tung period på tre raka förluster så reste man sig och vann hemma mot Brynäs med 4-3. Det jag menar är att tidigare har Rögle varit inne i en godkänd period sedan direkt när dem kommit i en dålig period har man haft fruktansvärt svårt att komma ur den, man har kanske haft åtta matcher och tagit en seger. Nu hade man tre förluster samt en riktigt tung förlust hemma mot Karlskrona men då reser man sig och slår Brynäs på hemmais, riktigt starkt. Återigen helt övertygad om att det är Cam Abbotts förtjänst. Rögle har under en lång tid nu visat sig starka, speciellt på hemmais och jag tror man har väldigt fina chanser att fortsätta denna fina trend idag. Rögles senaste sju matcher hemma har slutat med sex segrar och totalt har man tagit 19/21 poäng, IMPONERANDE!

Örebro är inne i en mycket tuff period. Sex raka förluster har man inför dagens match. Man såg ut att vara nära en trepoängare mot Malmö i den senaste omgången, Örebro ledde med 3-1 på bortais, man tappade dock det till 4-3 och kunde kvittera till 4-4 i slutet av tredje. Dock blev det förlust på straffar, men en viktig poäng för Örebro. Idag möter som sagt ett Örebro som är helt ur form ett Rögle som det kanske inte brinner om just nu, men iallafall glöder. Det blir en mycket tuff match mentalt för Örebro tror jag. Det var inte längesen som Rögle låg ungefär 15 poäng bakom Örebro och vinner Rögle idag så har man gått förbi Örebro. Måste vara en väldigt jobbig känsla för Örebro.

Jag tycker det är stor fördel Rögle idag på så många vis. Dels är man inne i en så otroligt mycket bättre form, man har hemmaisfördelen där man är mycket starka, Rögle har ett bra mycket bättre PP, visserligen har Örebro ett mycket bättre BP, men känns ändå som fördel Rögle i specialteams. Rögle har värvat Olle Liss som var riktigt het i din debut med två assist i segermatchen. Dessutom vet Rögle hur man ska slå Örebro. Den första matchen vann Örebro visserligen med 2-0. Efter det vann Rögle på hemmais med 6-1 och senast vann Rögle två poäng borta i Örebro. Klar fördel Rögle idag!

Match: Rögle - Örebro
Spel: Rögle