Tjena! Förra veckan blir minst sagt svårslagen med 33.19 inspelade units. Det såklart mycket på grund av långtidsspelet som hittade in till 50x. Men jag siktar såklart även denna vecka på gröna siffror och vi inleder veckan med måndagens enda match, matchen mellan Rögle och Skellefteå. Pinnacle erbjuder oss @2.19 på Skellefteå -1 och det tar vi utan att blinka tycker jag.

Rögle:
Rögle ligger på tolfte plats i serien med nio inspelade poäng på sina elva spelade matcher. Rögle har förlorat sju av sina åtta senaste matcher. Men nu tänker många säkert "Ja, visserligen har Rögle förlorat 7/8 senaste matcherna, men dem har ju faktiskt bra form nu med fyra poäng på deras två senast spelade matcher". Men då vill jag sätt ner foten direkt. Rögle tog en poäng hemma mot Luleå i torsdags och dem bortaslog Leksand med 2-0 i lördags. Hör ni, tog en poäng hemma mot Luleå och slog Leksand. Är det en bra form. Nej inte om ni frågar mig, Leksand är ett lag som alla slår en relativt bra dag som dem ser ut just nu och Rögle gjorde faktiskt inte en så jättebra match mot Leksand heller, Leksand var faktiskt stora delar av matchen bättre än Rögle. Rögle har fortfarande en väldigt tung frånvarolista och jag tror dem kommer få det väldigt tufft mot Skellefteå. Man spelar visserligen hemma men det är inte till någon speciell fördel för Rögle. Rögle har nämligen tagit 3/18 möjliga poäng på hemmais i år och alltså inte tagit tre poäng en enda gång hemma hittills. Rögle var inget bra hemmalag förra året heller så det är nog ingen vidare trygghet att spela på hemmais för Rögle.

Skellefteå:
Skellefteå däremot har en ganska fin uppåtgående form som man tydligt kan se. I lördags förlorade man visserligen mot Frölunda. Men det är inget att skämmas över, regerande mästaren har visat att man är att räkna med även i år och leder nu serien. I matchen mot Frölunda kan man ändå ta med sig några bra saker, det viktigaste är nog trots allt att Henrik Hetta och Kyle Cumiskey var tillbaka på isen och att BÅDA två gjorde mål, det är självklart oerhört positivt. Skellefteå gjorde även denna match mål i powerplay, en spelform som är oerhört viktig att få snurr på för Skellefteå om man vill nå framgång. Innan matchen mot Frölunda så hade Skellefteå tre raka segrar mot Leksand och Karlskrona borta samt Örebro hemma. Jag tror trots allt att feelingen är väldigt god i Skellefteå som känner att det flyter å nu och att man kan andas ut efter den tunga starten av SHL. Rögle är bara ett motstånd som man ska besegra på bortais nu när man fått tillbaka två oerhört viktiga spelare och fått igång sitt PP. Skellefteå körde över Rögle med 4-0 i matcher förra säsongen i seriespelet och Rögle lyckades bara göra futtiga 3 mål mot Skellefteå på fyra matcher. Samtidigt gjorde Skellefteå totalt 13 mål på Rögle sammanlagt vilket innebär att Skellefteå vann totalt med 13-3 vilket är förkrossande siffror. Skellefteå har inte förlorat mot Rögle sedan 2010 och har 9 raka segrar mot skåningarna. Jag tror dem ökar på den statistiken ikväll och kommer därför spela en lite tuffare lina än i vanliga fall, Skellefteå -1 spelas till @2.19 med 3/5U hos Pinnacle .

Match: Rögle-Skellefteå
Spel: Skellefteå -1 (Insatsen tillbaka vid uddamålseger)
Odds: @2.19
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip