Ett utvilat Ryssland (OAR) ska ta sig an ett Norge som fick slita hårt i åttondelen senast, och jag tror man är är klart segare i benen.

Ryssland (OAR) började med att förlora mot Slovakien med 3-2, och frågan är om inte det är den största skrällen hittills?. Sedan krossade man Slovenien med 8-2 för att sedan slå USA med klara 4-0 i sista matchen i gruppspelet. Efter förlusten har spelet sett klart bättre ut, och det var kanske ren underskattning mot Slovakien. Hursomhelst så har man den bästa truppen under OS, och jag säger inte att det är en straffspark att ta guldet, men man får kanske aldrig en bättre chans än såhär.
Vad hittar vi då i laget? Jo, Nikita Gusev med 65 poäng på 53 matcher denna säsong, Datsyuk och Kovalchuk som inte behöver någon närmare presentation, samt Karprizov som spås en bra framtid inom hockeyn. Som man ser så kryllar det av stjärnor i denna truppen, och då man också varit spellediga sedan i Lördags så ska man ha hunnit samla ihop krafterna och komma i full form inför denna match som jag tror man försöker avgöra ganska omgående.

Norge har förlorat både mot Sverige, Finland och Tyskland under gruppspelet. Men då samtliga lag går till minst åttondel så krävs det inga segrar i gruppspelet, och man lyckades på något sätt slå ut Slovenien med 1-2 efter förlängning, där jag tycker Slovenien var det bättre laget sett över hela matchen. Nu lyckades man dock vinna och är med det framme i kvartsfinal, men här kommer det att ta tvärstopp.
Dels har man bara 24 timmar mellan åttondelen och kvarten, sedan är motståndet det tuffaste man har mött och eventuellt kommer att möta om man skräller sig vidare.
Norge har bara tre spelare som gör laget framåt och det börjar bli tjatigt att prata om Olimb x2 och Thoresen, men det är dessa spelare som ska göra det framåt även om matchen mot Slovenien visade något annat.

Jag tycker Ryssland (OAR) öppnat matcherna på ett tongivande sätt, och med tanke på att Norge knappt haft ett dygns vila så tror jag man får svårt att hänga med ryssarna från start.

Speltips: 1 -1 första perioden och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip