Skellefteå och Djurgården möttes så sent som igår och då vann Djurgården med 2-1 i en mycket tight match. Nu är det dags för del två i back-to-back-mötet och jag tror Djurgården har en bra chans även idag. Vi erbjuda 2.60 på Djurgården moneyline och det är taget med en flatinsats.

Skellefteå är starka och ligger på en femteplats i serien med 22 inspelade poäng på 13 matcher. Skellefteå har varit lite upp och ner på hemmais. På sina sju matcher har det blivit fyra trepoängare samt tre nollpoängare. Förlusterna har kommit mot Brynäs, Färjestad samt Växjö. Men kollar man på stats så har Skellefteå enligt mina stats varit det starkaste hemmalaget trots kanske en poängskörd man inte är helt nöjda med. Skellefteå har varit extremt bra i boxplay och toppar den spelformen, däremot har man varit riktigt svaga i powerplay och ligger så dåligt som tolva i den tabellen med mål i drygt 18% av sina försök. Idag möter dock Skellefteå ett riktigt svagt boxplay så det kanske kan lossna, men det får vi hoppas att det inte gör. Jag tycker att Skellefteå ska vara favoriter, ganska klara, men inte så klara som dem är nu. Djurgården har varit riktigt stabila hittills och jag tror Skellefteå kommer få det tufft i spelet fem-mot-fem där Djurgården varit urstarka.

Djurgården kommer till den här matchen med en härlig känsla efter att ha slagit Skellefteå hemma igår. Nu blir det såklart mycket tuffare, men jag tror man har alla möjligheter. Djurgården har verkligen imponerat hittills i år. Exempelvis har man på sina tio senaste matcher bara förlorat en enda under ordinarie tid och sju av dessa tio matcher har slutat med sju segrar och samtliga efter ordinarie tid. Detta innebär givetvis att Djurgården ligger bra till i tabellen, så pass bra att man ligger på en tredjeplats. Som jag skrev tidigare så har Djurgården ett oerhört dåligt powerplay och boxplay, det blir en viktig nyckel ikväll att man kan skärpa till det spelet lite. Slår man ihop Djurgårdens powerplay samt boxplay så ligger man tolva i serien. Nu vet jag inte vart man hittar statistik hur bra ett lag är i spelet fem-mot-fem, men det måste vara så att Djurgården är seriens klart bästa lag i den spelformen och det är såklart imponerande. Djurgården har dessutom seriens bästa målvakt hittills och det är oerhört viktigt. Kollar man i min egenbyggda statstabell så ser man att Djurgården är seriens näst bästa lag på bortais och det höjer såklart chanserna för att man ska göra en bra insats idag. Kollar man i tabellen överlag ligger Djurgården på andra plats i serien. Jag tror verkligen Djurgården har goda möjligheter här och moneyline hos Unibet till 2.60 känns bra!

Match: Skellefteå - Djurgården
Spel: Djurgården ML
Odds: 2.60
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip