Det är rätt svårt nu under OS att veta hur mycket det kommer påverka lagen. Exempelvis i dagens match mellan Skellefteå och Frölunda där båda lagen saknar många av sina toppspelare. Känslan jag får är att Skellefteås lag saknar sin tyngt och sin spets. Därför kommer jag spela Frölunda moneyline till 2.10 hos Betfair med en flatinsats. Tror att matchen kommer vara helt jämn och då spelar jag givetvis underdogen.

Skellefteå saknar inför denna match hela sin förstalina. SHL:s poängkung Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller kommer alltså inte till spel i kvällens match mot Frölunda. Jag kommer komma in senare på vilka Frölunda saknar, men det känns som det kommer väga oerhört tungt för Skellefteå att ha dessa spelare borta. Om vi glömmer spelare i laget nu ett tag och funderar över hur kvällens match kommer bli så ser vi att Skellefteå har en god form. Man har dock haft ett rätt enkelt spelschema. Vinst mot Rögle hemma, Linköping borta (imponerande) samt Mora borta. Innan det hade man två raka förluster mot HV71 borta och just Frölunda på hemmais med 0-3.

Frölundas var inne i en riktigt fin period med fyra raka segrar där man avslutade med att slå Djurgården på bortais vilket är oerhört starkt. Efter det blev det en hemmaförlust mot Djurgården och nu senast en hemmaförlust mot Färjestad med 4-5 efter övertid. Den senaste matchen var dock en av Frölundas KLART bästa matcher denna säsong, kanske den bästa. Man vann skotten mot Färjestad med 49-20 på mål och skotten utanför mål med 30-1. Helt otroligt siffror som man knappt tror på när man ser dem. Med andra ord var Frölunda fruktansvärt bra men ineffektiva.

Inför dagens match saknar Frölunda fem spelare, Joel Lundqvist, Rasmus Dahlin, Mats Rosseli Olsen, Mattias Nörstebö och Jan Mursak har åkt iväg till Sydkorea för spel i OS. Visst Frölunda saknar oerhört tunga namn, men det är iallafall utspritt på lite olika positioner. Skellefteå saknar hela sin spets med seriens bästa lina. Jag tror att det kommer väga tyngre än Frölundas namn, dock fortfarande oerhört svårt att säga, vi får se.

En annan anledning till varför jag lägger detta spel är att Frölunda överlag har väldigt lätt mot just Skellefteå. I de sex senaste matcherna lagen mötts så har Frölunda vunnit fem. Hoppas den sjätte vinsten kommer idag!

Match: Skellefteå - Frölunda
Spel: Frölunda moneyline
Odds: 2.10
Insats: Flat
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip