Full omgång i SHL och förutom reken på Rögle kommer jag reka ett annat bottenlag, nämligen Mora borta mot Skellefteå, spelet blir Mora +2 asian handicap vilket innebär att om Mora vinner, spelar oavgjort eller förlorar med ett mål så vinner vi, förlorar Mora med exakt två mål får vi tillbaka pengarna, vinner Skellefteå med tre mål eller mer så förlorar vi. Spelet spelas med flatinsats till 1.84 hos Unibet .

Skellefteå har inte sett speciellt superheta ut den senaste tiden, deras match mot Rögle var ett tydligt bevis på det, Skellefteå vann visserligen matchen men jag anser att dem blev helt överkörda och ett rättvist resultat vore en Rögle-seger med två puckar ungefär. Skellefteå har haft det tufft med målskyttet senaste tre matcherna, man gjorde visserligen fyra mål mot Rögle, men det speglade absolut inte matchbilden. I de två tidigare matcherna mot Linköping och HV71 gick man otroligt nog mållösa. Skellefteå har ett mycket starkt boxplayspel men inte lika starkt powerplay vilket är tur för Mora som har ett väldigt svagt boxplayspel.

Mora har haft ett otroligt tufft spelschema i sina fem senaste matcher och mött mycket starka motstånd, i dessa fem matcher har man trots tufft motstånd lyckats ta 6/15 poäng vilket är klart godkänt för ett lag i bottenträsket av tabellen. I sin senaste match hemmaslog man Djurgården med 4-3 vilket är mycket starkt. Negativt för vårt spel är att Mora haft det mycket tufft på bortais i år, på tretton matcher har man torskat nio av dessa under ordinarie tid.

Med tanke på Skellefteås minst sagt oklara form och att Mora trots allt kommer från en mycket fin seger hemma mot Djurgården i den senaste omgången så känns Mora +2 AH till 1.84 lite väl högt. Jag tror absolut man kan ge Skellefteå en match ikväll om man ser till att hålla sig på isen.

Senast lagen möttes så vann Skellefteå med 10-4 så Mora bör vara oerhört taggade på att ge Skellefteå en mycket bättre kamp den här gången, Mora +2 känns fin.

Match: Skellefteå - Mora
Spel: Mora asian hcp +2
Odds: 1.84
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip