Dagens enda match i SHL spelas mellan Skellefteå och Örebro, det är första delen i back-to-back-mötet mellan lagen, andra matchen spelas alltså imorgon nere i Örebro. Jag tycker hemmalaget ska ha väldigt goda möjligheter att vinna denna matchen med två puckar och kommer spela Skellefteå -1,5 till @2.25 hos William Hill .

Skellefteå ligger på åttonde plats i serien samtidigt som Örebro ligger på elfte plats, dock skiljer det väldigt mycket poäng, hela 15. Det är med all rätt då jag tycker Skellefteå är ett betydligt starkare lag än Örebro. Båda lagen har en mycket svag form, Örebro kommer visserligen från en seger i sin senaste match borta mot Luleå, men innan det hade man fem raka förluster. Totalt på sina nio senaste matcher har Örebro sju förluster och det ser inte speciellt bra ut. Skellefteå har som sagt också mycket svag form, fyra raka förluster har norrlänningarna men den sviten räknar man nog med att bryta idag. Skellefteå har i dessa matcher varit rätt överlägsna i statistiken, jag har inte sett matcherna men vad jag förstår så har man varit rätt vassa men inte alls fått resultaten med sig, kanske har man saknat sin spjutspets Joakim Lindström som idag kommer vara åter i spel efter att ha avtjänat sin tre matchers långa avstängning.

Skellefteå är ett rätt starkt hemmalag samtidigt som Örebro är mycket svaga på bortais. Örebro har på sina sjutton bortamatcher förlorat tretton av dessa, mycket svaga siffror. Dessutom visar statistiken att man varit mycket svaga borta.

Skellefteå är klart starkare än Örebro i powerplay och dessutom lite starkare än närkingarna i boxplay.

Jag anser att det mesta talar för att Skellefteå kommer ta en komfortabel seger här ikväll med den extra kryddan av att lagets poängkung Jocke Lindström är tillbaka, JOBBA NORRLAND!

Match: Skellefteå - Örebro
Spel: Skellefteå hcp -1.5
Odds: 2.25
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip