Dags för toppen mot botten där Skellefteå ställs mot gästande Rögle. Här tror jag gästerna från Ängelholm inte har något att hämta, och litar på att hemmalaget gör sitt jobb.

Skellefteå kör på i ligan och man placerar sig på en tredjeplats. Senast blev det dessvärre förlust med 3-2 borta mot Växjö, vilket såklart inte är något att skämmas över. Innan dess hade man två segrar mot Malmö och Brynäs.
Man står på tre segrar de fem senaste matcherna och formen får anses som okej, trots två förluster. Man ligger femma i PP med 21.95% vilket betyder att man gör mål i ca 1/5 powerplay. I boxplay tillhör man de bättre lagen där man har fina 85.54%.
Joakim Lindström i laget har gjort poäng i sex raka matcher och där är formen fin. Han leder också den interna och hela SHL.s poängliga med sina 37 poäng, där Lindholm ligger trea och Möller sjua.

Rögle gör en riktig skitsäsong, vilket också var ganska väntat. Man gör oftast dåliga matcher, och de riktigt bra insatserna ser man lite för sällan, och man står på två segrar de tio senaste matcherna.
Man ligger sist i tabellen med 21 inspelade poäng på 29 matcher, och på resande fot har man tre segrar på 15 matcher, men en riktigt dålig målskillnad på 25-52.
I powerplay gör man det bra och man ligger på 21.50%. Mycket av problemet ligger i boxplay där man enbart ligger på 72.34%, och det är alldeles för dåligt.

Skellefteå är det klart bättre laget, och samtidigt har man sina bästa spelare i bra form, till skillnad mot Rögle som har katastrofal form.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip