Över 5,5 mål i ishockey är inte så vanligt att att man spelar på nu förtiden. Annat var det för 15 år sedan då linan låg på 6,5 alltid oavsett. Sedan har det hänt än del, så att säga.
Och över 5,5 mål idag mellan Skellefteå och Örebro, det hade jag nog inte heller spelat om oddset visat 2,15, 2,20 eller 2,25 som hos de flesta andra bolagen.
Men. När siffrorna visar så högt som 2,65, ja då måste jag bara testa spelet.

Först och främst. Skellefteå har vi alla sett spelat hockey hemma förr. Det är en fröjd för ögat och om jag gratulerade klubben till SM-guldet i fjol redan i februari så gör jag det den här säsongen redan i september.
Det är gasen i botten från minut ett. Och inte speciellt svårt med spelare som Lindström, Holloway, Bellemare och allt vad gubbarna framåt heter framåt. Det åks så förbannat mycket skridskor att motståndarna till slut tvingas dra på sig tvåor efter tvåor. Vilket blev Brynäs fall i lördags.

Örebro har i sin tur inlett den här sejouren i SHL på ett väldigt bra sätt. Trots bara två poäng på de inledande två omgångarna. Behövde absolut inte be om ursäkt för de två poängen i Karlstad. Man kunde faktiskt ha rest hem med alla tre pinnarna. Nu stannade matchen vid 2-2. Men bud på fler kassar.
Mot Leksand 46(!!!)-13 i skott. Men ändå förlust 1-2. Den matchen vinner man 9 av 10 gånger om den spelas om.
Örebro har tre väldigt, väldigt bra offensiva kedjor som alla har kapacitet att valsa runt i offensiv zon och skapa väldigt mycket oreda.
Dessutom ett stort sparkapital i att den vassa förstalinan med Wallace - Walter - Dibenedetto inte, trots två bra matcher, gjort några poäng ännu. Även ett stort sparkapital i lagets PP där det finns mycket mer att önska. Men där vi vet att det finns stor kapacitet, när det kommer att klaffa.

Skellefteå 3-2 och 3-2 i sina fajter hittills. Idag kan det mycket väl vippa över och slå 5,5 linan. Det måste man i alla fall få tro till det trevliga oddset 2,65, inte sant?

This is the stats tab
This is the post tip