5-4 (4-4 ordinarie tid) till Örebro när lagen senast möttes i Örebro.
Jag kräver inga åtta mål den här gången, det räcker gott och väl om vi stannar vid sex.

Örebro gör allt som oftast bra matcher mot just Skellefteå. Om man har i åtanke att Skellefteå varit helt outstanding i Sverige de senaste två säsongerna.
Vill inte påstå att man tappade det i någon match under fjolårsäsomgen. Ni vet när Skellefteå kunde gasa hem 7-0 utan förta sig.
Det finns en plump 5-0 däruppe. Men det ser mycket värre ut än vad det var.
Ska sägas att jag hade rekat överspel även då. Och att Örebro var det bättre laget i 33 minuter och skapade mängder med målchanser.
Jag citerar SHL.se:

"Trots att Örebro hade radat upp chanser i början av matchen var det Skellefteå som inom loppet av de åtta avslutande minuterna av mellanperioden hade gjort fyra mål och således mer eller mindre punkterat matchen"

När lillfingret alltså gavs till Skellefteå, då åkte inte bara handen med - utan varenda liten kroppsdel.

Och nu har vi ett intressant läge.
Ett Skellefteå som kommer att skrina ut hemma med tre raka förluster.
Spelare, ledare och publik trånar så efter en trepoängare att jag redan nu kan se hur ursinnigt man kommer att kliva ut. Alltså inte i närheten av hur det kan se ut i lunken då SAIK stoltserat i toppen med ett par segrar i ryggen. Man har ändå vunnit (för att man varit så galet bra), men det har ibland sett ut som en dag på jobbet bara.
Den är jag inte ett dugg orolig över den här gången. Just med tanke på förlustraden.

Och man möter ett Örebro som inte kan göra så mycket annat än att spela det spel man kan. Finns liksom inte så många andra varianter för det här offensivt lagda laget.
Man aviserar exakt samma manskap som onödigt släppte en poäng hemma mot Linköping senast.
Och kedjeformationerna kommer att se ut så här:

Viksten - Ryan - Johansson (Sveriges kanske bästa kedja för dagen)
Willsie - Eriksson - Wallace
Aulin - Vitalouma - Anttila
Weinstock - Löwdahl - Wiklander

Det är fyra kedjor som trivs allra bästa i offensiv zon. Och när Örebro mött Skellefteå tidigare, då har man också helt respektlöst gått på sin linje. Och inte som Leksand, ställt fem gubbar på egen blå.
Man kan ta sig an den här uppgiften på olika sätt. Och det är ju ingen slump att målsnittet är bra mycket högre SAIK-Örebro än vad det är SAIK-Leksand. Just för att Örebro alltid försöker bjuda till och spela ishockey.

Dumdtristigt eller inte. Det får vi se. Men att det som vanligt blir fartfyllt och kul, det tror jag alldeles säkert ...

This is the stats tab
This is the post tip