Slovenien fick Norge i åttondelsfinal, ett Norge som är favoriter. Tycker matchen känns oerhört jämn, och värdet ligger helt klart på Slovenien.

Slovenien gjorde ett starkt gruppspel och man slog både Slovakien och USA. Man åkte dock på en rejäl mina mot Ryssland (OAR) med 8-2. Man reste sig dock matchen efter och slog Slovakien och knep andraplatsen i gruppen, vilket är starkt gjort. Frölundaspelaren Jan Mursak med förflutet i Cska Moskva leder laget som förstacenter, och han har gjort 3+2 på tre matcher, vilket är riktigt starkt med tanke på motståndet man haft. Även Gregorc gör en fin turnering, och han delar backarnas poängliga med Lepistö på fyra poäng.

Norge var i Sveriges grupp, och det slutade med tre förluster där man bara tog en poäng. Mot Sverige blev det 4-0 trots en stark andraperiod från Norges sida. Sedan vann Finland med 5-1 där man sedan förlorade mot Tyskland med 2-1 efter straffar. Som jag tidigare nämnt så har man bara Olimb x2 och Thoresen som offensiva krafter i laget, resten har inte alls samma offensiva kvalitéer.
Jag tycker inte man varit helt kassa bakåt, men bristen ligger ju i det offensiva spelet, och två mål på tre matcher håller ju inte på denna nivån.
Nu ställs man mot något lättare motstånd, men rycker man inte upp sig avsevärt inför denna match så tror jag inte man vinner då Slovenien visat klart mer från min sida.

Slovenien är ganska stora underdogs i matchen, och för min del skulle jag säga att det är en 50/50 match, kanske tom lite fördel Slovenien.

Speltips: 1 Moneyline och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip