Hockeyallsvenskan fortsätter där AIK jagar platsen som gör att man har chansen på SHL nästa säsong.

Södertälje lyckades med att knipa den där sista platsen för att SHL-drömmen ska fortsätta. Man slutade åtta i tabellen och det var framförallt hemmaspelet som gjorde att man inte slutade högre upp. Man var seriens sämsta lag på hemmaplan med ett par lag till, där man räddade upp det med sex hemmasegrar de sju senaste matcherna. Nu är det dock helt andra förutsättningar och hjältar ska kliva fram, och där tror jag AIK har en större chans. Man får tillbaka Weigel och det är ett plus.
Man förlorade första matchen mot Oskarshamn med 4-1 vilket gör att man fortfarande står på noll poäng. Man måste ta segrar för att lyckas gå om samtliga lag och knipa förstaplatsen, och det tror jag inte man kommer att göra.

AIK fick gå in i playoffet med tre poäng och man vann också första matchen mot Almtuna på förlängning, vilket gör att man har fem poäng nu.
Det gäller dock att fortsätta vinna för att behålla förstaplatsen och då ska man också vinna sådana här matcher. Det är också ett plus att man trivs mot Södertälje och man har vunnit tre av säsongens fyra matcher mot laget. Man har ett intressant lag där Castonguay gör en jättesäsong och var lagets bästa poängplockare. Även Anton Holm som kom från Karlskoga inför säsongen gör en fin säsong och står på 23 mål efter grundserien.

Jag tycker AIK har ett lag som skulle stå sig bättre mot tuffare lag och jag tror man kniper samtliga poäng i matchen mot Södertälje.

Speltips: 2 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip