Match under onsdagskvällen mellan Södertälje och Björklöven. Där tror jag bortalaget har bättre chanser att vinna än hemmalaget, därav spelar jag Björklöven draw no bet (insatsen tillbaka vid oavgjort) till 2.00 i odds med en flatinsats hos William Hill .

Södertälje har tre förluster på sina fyra senaste matcher. För tillfället ligger Södertälje på nionde plats i tabellen så det skulle verkligen behövas en seger här idag. Men jag tror det kommer bli tufft mot ett Björklöven som verkligen hittat formen, tre raka trepoängare har det blivit och det heller inte mot några svaga lag, bland annat Oskarshamn och nu senast Leksand på bortais. Björklöven ligger just nu på en femte plats i serien och skulle verkligen behöva tre poäng idag för att kunna knappa in på AIK och Leksand som just nu ligger på delad andraplats.

Dessa två lag har mötts tre gånger denna säsong, Björklöven har fina minnen från de tidigare mötena. Först vann Björklöven tidigt på säsongen hemma med 4-1. Även nästa möte vann Björklöven på bortais med 3-2. Senast lagen möttes fick dock Löven nöja sig med en poäng. Men med totalt 7/9 möjliga poäng mot Södertälje så kan man inte vara annat än nöjd.

Det är fördel Södertälje när det kommer till specialteams, Södertälje har seriens bästa BP samtidigt som Löven har seriens näst sämsta. Vad gäller powerplay så är Björklöven vassare där, Men det skiljer inte jättemycket. Bara att hoppas på att Löven håller sig ifrån utvisningsbåset för fem-mot-fem är man klart starkare.

En annan sak som är väldigt bra för vårt spel är att Södertälje endast tagit fem segrar på sina tjugo hemmamatcher denna säsong, under ordinarie tid alltså. Man har det väldigt svårt på just hemmais, hoppas Björklöven kan utnyttja det.

Match: Södertälje - Björklöven
Spel: Björklöven draw no bet
Odds: 2.00
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip