AIK såg ut att krossa Almtuna igår fram tills dess att man höll på att rasa ihop där i början av tredje perioden. Till slut fick man dock in det förlösande målet till 6-4 och raka ettan kunde hitta hem. Skönt efter två raka bom på Linköping i helgen.

Ikväll är det HockeyAllsvenskan igen med fyra matcher som alla är av stort intresse, det börjar bli slutspelshockey i varje omgång nu vilket är riktigt trevligt. Jag föll till slut för matchen mellan Södertälje och Timrå i Scaniarinken där jumbon ska försöka störa ett Timrå som jagar en finalplats.

För visst är det fortfarande möjligt för Timrå, Pantern och Västervik att nå BIK Karlskoga med en tabell som ser ut som följer:

1. Mora, 98 p. - klara för final
2. BIK Karlskoga, 82 p.
--------
3. Pantern, 79 p.
4. Västervik, 78 p.
5. Timrå, 78 p.

Det som är intressant med kvällens omgång är att samtliga lag är i spel där formsvaga Karlskoga möter ett desperat Björklöven borta och Pantern tar emot Västervik hemma i Malmö i en sjukt viktig match för båda lagen.

Detta gör kvällens match till lite av en nyckel för Timrås del inför fortsättningen. Man möter jumbon som till 98% är klara för negativt kval och som dessutom är seriens sämsta hemmalag. Södertälje har förvisso sprattlat till och slog senast Karlskoga borta och innan dess ett krisande Modo på hemmais men är inte att lita på för fem öre. Innan dessa två segrar stod man på 10 raka torsk varav fem kom på hemmais innan man som sagt kunde slå Modo. Trots segern senast så låter retoriken i media mer att man vill "sätta käppar i hjulen för topplagen" än man ser en möjlighet att jaga plats 12. Så hur man än vrider och vänder på det så ska vi nog inte vänta oss att Waltin beordrar någon nyckelspelare att täcka skott med ansiktet innan man ska förbereda sig för kvalspel om en månad.

Timrå kommer från en hemmaförlust mot ett AIK i storform och det finns väl egentligen inte så mycket att skämmas för över det. Timrå har varit i gott slag på slutet och har framförallt fungerat riktigt bra på bortaplan. På sina senaste åtta bortamatcher så har man vunnit sju och det har varit en del tuffa arenor man har varit på besök i. Man har vid seger ikväll skaffat sig ett bra läge inför slutstriden då man bland annat har BIK Karlskoga och Västervik kvar att möta bortaplan. I Timrå finns dessutom firma Dahlén och Pettersson som just nu leker hockey och såklart är en stor bidragande orsak till Timrås framgångar i år. Dessa två har växlat upp rejält efter en liten JVM-dipp och dessutom så har Timrå fått in ett gäng bra nyförvärv på framförallt backsidan inför upplösningen.

Jag har jättesvårt att se att Södertälje skulle orka störa ytterligare ett topplag och speciellt med tanke på att formen hos Timrå är riktigt bra trots hemmaförlusten mot AIK senast. Man är bättre på egentligen varje position, framförallt offensivt, och jag tror inte att man åker ner till Södertälje och bränner detta.

Jag är 90-10 på Timråseger men vill ändå ha med försäkringen så därför spelas Timrå inkl. OT/straffar till 1.70 hos bet365 . Timrå är 5-0 i OT/straffar på bortaplan och SSK är 1-1 när matcher går till förlängning på hemmais.

Heja!

Följ gärna på Twitter: @27afor

This is the stats tab
This is the post tip